15 Συμβουλές για να διατηρήσετε τα μαλλιά μαύρα

15 Συμβουλές για να διατηρήσετε τα μαλλιά μαύρα

κομμωτηρια

Τι κάνει τα μαλλιά μαύρα;

Το χρώμα των μαλλιών σας καθορίζεται από την περιεκτικότητα σε μελανίνη στα μαλλιά σας. Υπάρχουν δύο τύποι μελανίνης που καθορίζουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας: η μελανίνη και η φαομελανίνη. Όσο μεγαλύτερη είναι η ευμελανίνη, τόσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα μαύρα μαλλιά είναι ότι το γκριζάρισμα εντοπίζεται εύκολα. Παράμετροι όπως η πρόωρη γήρανση των μαλλιών, η εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών, το άγχος, η θερμότητα και η βλάβη των μαλλιών μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια των φυσικών χρωμάτων της τρίχας.

Η προσθήκη φυσικών συστατικών στη ρουτίνα φροντίδας μαλλιών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της φυσικής χρωστικής των μαλλιών σας. Εδώ είναι μερικά συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση της σκοτεινής τρίχας.

Μπορείτε με την σειρά σας να ψάξετε για τα καλύτερα Κομμωτήρια στην Αθήνα μέσα από το Go Famous.

Καφές: Η καφεΐνη στον καφέ βρέθηκε να διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών στην ανδρογενετική αλωπεκία. Επιμηκύνει επίσης τον άξονα των μαλλιών, παρατείνει τη διάρκεια του αναγόνου και διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων. Ο καφές χρησιμοποιείται συχνά για να χρωματίσει τα μαλλιά κόκκινα ή μαύρα.
False Daisy: Το Bhringraj ή το false daisy χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αγιουρβέδα για να διατηρήσει τα μαλλιά μαύρα. Βοηθά στην ενίσχυση του φυσικού χρώματος των μαλλιών. Βοήθησε στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών στα ζώα.
Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή πολυακετυλένια, τριτερπένια και γλυκοζίτες, τα οποία καθιστούν αυτό το φυτό μια καλή βαφή μαλλιών. Όχι μόνο σκουραίνει τα μαλλιά αλλά επίσης μειώνει την τριχόπτωση και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.
Τσάι: Το μαύρο τσάι χρησιμοποιείται ως φυσική βαφή μαλλιών για αιώνες στην Αγιουρβέδα και την κινεζική ιατρική. Περιέχει τανίνες που αυξάνουν την ένταση του χρώματος των μαλλιών.
Henna: Η Henna είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φυσικές βαφές μαλλιών. Περιέχει νόσου, μια κόκκινη-πορτοκαλί ένωση που κάνει τα μαλλιά σκούρα. Η χέννα είναι γνωστό ότι αποτρέπει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.
Amla: Το ινδικό φραγκοστάφυλο είναι γνωστό ότι βοηθά στην ενίσχυση του φυσικού χρώματος των μαλλιών. Χρησιμοποιείται συχνά ως φυσικό συστατικό στις βαφές για να διατηρήσει το χρώμα των μαλλιών σκοτεινό. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη μείωση της τριχόπτωσης.
Indigo: Αν και το indigo εκπέμπει ένα φυσικό μπλε χρώμα, χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με χέννα για να κρατήσει τα μαλλιά μαύρα.

Διαβάστε:  Βραδυνή ρουτίνα για καθαρισμό και ενυδάτωση

 

Διαβάστε : 13 μυστικά των ειδικών για λαμπερά μαλλιά

Εδώ είναι μερικά έλαια που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα παραπάνω συστατικά.

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας μπορεί να διεισδύσει στον άξονα των μαλλιών και να το ενισχύσει από μέσα. Αποτρέπει τη βλάβη των μαλλιών και τον πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.
Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο μπορεί να διεισδύσει στον φλοιό των μαλλιών και να ενυδατώσει τα μαλλιά από μέσα. Αυτό ενισχύει το χρώμα των μαλλιών και τα διατηρεί μαύρα. Μειώνει επίσης την τριχόπτωση και την τριχόπτωση.
Λάδι Jojoba: Το έλαιο Jojoba ενυδατώνει και ρυθμίζει τα μαλλιά και προάγει υγιή τριχωτό της κεφαλής και των μαλλιών
Λάδι Argan: Το έλαιο Argan βοηθά στην τόνωση και στη θρέψη όπως και στην ανάπτυξη των μαλλιών. Διατηρεί επίσης τα μαλλιά ενυδατωμένα.

Η συντήρηση είναι το κλειδί για την ενίσχυση του φυσικού χρώματος των μαλλιών και την πρόληψη της βλάβης.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας μαύρα.

Να είστε ευγενικοί με τα μαλλιά σας. Είτε χτενίζετε, είτε κάνετε μασάζ, είναι σημαντικό να είστε απαλοί με τα μαλλιά σας.
Βάζετε λάδι στα μαλλιά σας τακτικά. Μερικά έλαια, όπως το λάδι καρύδας, μπορούν να θρέψουν τα μαλλιά σας από μέσα και να αποτρέψουν την καταστροφή των μαλλιών.
Η θέρμανση μερικών ελαίων, όπως το ελαιόλαδο, μπορεί να τα βοηθήσει να διεισδύσουν στον φλοιό και να θρέψουν τα μαλλιά.
Κάντε μασάζ τακτικά στα μαλλιά σας. Η έρευνα δείχνει ότι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει το πάχος των μαλλιών.
Οι θεραπείες μαλλιών, όπως η θεραπεία με κερατίνη, μπορούν να ενισχύσουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η περιεκτικότητα των μαλλιών σε πρωτεΐνες και να μειωθεί η βλάβη.
Χρησιμοποιήστε χτένες και βούρτσες κατάλληλες για τα μαλλιά σας. Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με τρίχες. Εάν έχετε ίσια ή κυματιστά μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας απαλά για να αποφύγετε τυχόν θραύση ή ζημιά.
Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα. Τα υγρά μαλλιά τείνουν να εκτείνονται έως και 70%. Αυτό μπορεί να προκαλέσει θραύση ή ζημιά.
Μια άλλη συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε την πετσέτα σας με τον σωστό τρόπο. Στεγνώστε τα μαλλιά σας απαλά με μια μαλακή πετσέτα. Μια εξαιρετική συμβουλή είναι να μπονάρετε ή να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο.
Αποφύγετε τα σαμπουάν που έχουν θειικά και parabens. Φορτώνουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας με σκληρές χημικές ουσίες που προκαλούν βλάβη, καθιστώντας τα εύθραυστα και πιο επιρρεπή σε θραύση.
Βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας είναι καθαρά. Πλύνετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις ημέρες. Κάντε μασάζ στο σαμπουάν στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας για να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη σκόνη, τη συσσώρευση λαδιού και τη βρωμιά.
Φροντίστε τα μαλλιά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά θρέφουν τα μαλλιά και τα διατηρούν υγιή.
Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά χημικά προϊόντα ή θεραπείες στα μαλλιά σας. Αυτά τα προϊόντα και θεραπείες περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να διεισδύσουν στα μαλλιά και να τα καταστρέψουν, προκαλώντας την πτώση των μαλλιών.
Αποφύγετε τα χτενίσματα, όπως στενά αλογοουρά, πλεξίδες ή πλεξούδες σε καθημερινή βάση. Η χρήση ελαστικών μαλλιών για να τραβήξετε τα μαλλιά σφιχτά μπορεί να προκαλέσει πτώση των μαλλιών.
Εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωμάτων θρεπτικών ουσιών για να εξισορροπήσετε τις ελλείψεις που προκαλούν απώλεια μαλλιών. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση και μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Διαβάστε:  3 βήματα για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου

Η σωστή διατροφή και η χρήση βιταμινών μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα των μαλλιών.

Leave your comment
Comment
Name
Email