Αργό Laptop - Οδηγός Επιβίωσης

Αργό Laptop – Οδηγός Επιβίωσης

Δεν έχει σημασία αν αισθάνεστε ότι το laptop σας έχει γίνει αργό ξαφνικά ή σταδιακά για μεγάλο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια να εργαστείτε σε ένα μηχάνημα που είναι αργό είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Και ναι, ακόμη και εκείνοι οι διαδικτυακοί καταναλωτές που συντηρούν επιμελώς το laptop τους μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε ένα αργό laptop. Τώρα, εάν έχετε ένα μηχάνημα που λειτουργεί σε Windows 7, 8 και 10, τότε αυτός είναι ο οδηγός που πρέπει να διαβάσετε αμέσως. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να σας ενημερώσουμε είναι ότι επειδή το laptop σας αργεί δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πουλήσετε. Τουλάχιστον, όχι ακόμα.

Πως να επιταχύνετε ένα αργό Laptop

Η έρευνά μας δείχνει ότι έχετε την επιλογή να κάνετε μια σειρά από βήματα που θα σας δώσουν μια εύλογη ώθηση, ειδικά στο τμήμα απόδοσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκαταστήσετε μερικά πράγματα, να εκτελέσετε ορισμένες τεχνικές λειτουργίες και προτού το καταλάβετε, ακόμη και ο παλαιότερος υπολογιστής σας μπορεί να σας προσφέρει λογική ταχύτητα.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα ρίξουμε μια ματιά στα πιο κρίσιμα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιταχύνετε το αργό laptop που εκτελείται σε Windows 7, 8 και 10. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για το δίκτυο που χρησιμοποιείτε. Λάβετε υπόψη ότι ο οδηγός μας αφορά κυρίως τα Windows 10. Θα σημειώσουμε τυχόν σημαντικές προσαρμογές που πρέπει να κάνετε για τα Windows 7 και 8 όπου χρειάζεται.

Σε αυτήν τη σημείωση, εάν είστε το είδος του χρήστη που δεν μπορεί να μπει στον κόπο να κάνει χειροκίνητα πράγματα στον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να ελέγξετε εφαρμογές όπως το Avast Cleanup που κάνουν τα πάντα για εσάς αυτόματα. Αν δεν βρείτε λύση με όλα αυτά τότε θα χρειαστεί το λάπτοπ σας επισκευή.

Διαβάστε:  Aξίζει να Αγοράσετε το iPhone 13 Pro το 2024;

Τέτοιες εφαρμογές εκτελούν όλες τις απαραίτητες εργασίες που χρειάζονται για να βελτιστοποιήσουν το σύστημά σας τροποποιώντας τις ρυθμίσεις σας και καθαρίζοντας επίσης τα ανεπιθύμητα αρχεία.

Ξεκινήστε κλείνοντας όλα τα μη κρίσιμα προγράμματα στο δίσκο συστήματος

Εάν πιστεύετε ότι το μηχάνημά σας είναι ιδιαίτερα αργό κατά την εκκίνηση, τότε θα πρέπει να υποθέσετε ότι έχετε εγκαταστήσει πάρα πολλές εφαρμογές και ότι εκκινούνται πάρα πολλές εφαρμογές σχεδόν ταυτόχρονα με την εκκίνηση του λειτουργικού σας συστήματος Windows. Το θέμα με τα διαφορετικά στοιχεία που έχετε τακτικά στο δίσκο του συστήματός σας είναι ότι ξεκινούν κατά την εκκίνηση. Μετά από αυτό, συνεχίζουν να εκτελούνται ενώ ο χρήστης κάνει κάτι άλλο στον υπολογιστή. Είναι βασικός λόγος για ένα αργό laptop.

Τώρα, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα αυτά τα στοιχεία, πρέπει να κοιτάξετε στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών του λειτουργικού σας συστήματος και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο βέλος που δείχνει προς τα πάνω. Ρίξτε μια ματιά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε. Εάν το πρόγραμμα εκτελείται και δεν το χρειάζεστε, τότε πρέπει να κάνετε δεξί κλικ πάνω του για να το κλείσετε.

Αποτρέπει προγράμματα και εφαρμογές που εκτελούνται αυτόματα κατά την εκκίνηση Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα για πολλούς χρήστες Windows.

Τα Microsoft Windows, παρ’ όλο τους το μεγαλείο, χρειάζονται ήδη πάρα πολύ χρόνο για την εκκίνηση. Όταν προσθέτετε σε αυτό προγράμματα που ξεκινούν ταυτόχρονα με τα Windows και συνεχίζουν να εκτελούνται στο δίσκο του συστήματός σας, επιβραδύνουν το μηχάνημά σας. Μην επιτρέπετε σε προγράμματα που δεν χρειάζεστε αμέσως μετά την εκκίνηση να ξεκινούν αυτόματα κάθε φορά που επανεκκινείτε το μηχάνημά σας.

Διαβάστε:  Επισκευη Macbook - Οδηγός για Αρχάριους

Φυσικά, εφόσον υποθέτουμε ότι βρίσκεστε στην πλατφόρμα των Windows, θα υπάρχουν πάντα κάποια προγράμματα που θα πρέπει να εκκινήσετε κατά την εκκίνηση και αυτόματα. Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι η εφαρμογή λογισμικού προστασίας από ιούς.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να κλείσετε αρκετά όλα τα περιττά προγράμματα.

Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να κοιτάξετε τη λίστα των εφαρμογών εκκίνησης και πόσο επηρεάζουν τον υπολογιστή σας.

Πρώτα, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών των Windows.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή που λέει Διαχείριση εργασιών. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, τότε θα πρέπει να πατήσετε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL-SHIFT-ESCAPE για να εκκινήσετε τη γραμμή εργασιών. Τώρα πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα που λέει Εκκίνηση.

Από εκεί δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα με την προβολή κάθε δεδομένου στοιχείου που μπορεί να εκτελείται κατά την εκκίνηση. Θα πρέπει επίσης να ρίξετε μια ματιά στον αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα στον συνολικό χρόνο εκκίνησης.

Αυτό που θέλουμε να κάνετε εδώ είναι να ρίξετε μια ματιά στη λίστα και να ρίξετε μια ματιά σε ποια από αυτά πρέπει να φύγετε από το φορτίο εκκίνησης. Η έρευνά μας δείχνει ότι αυτή η διαδικασία έχει μεγάλη επίδραση στη μείωση των λεπτών/δευτερόλεπτων που χρειάζεται το μηχάνημά σας για να ξεκινήσει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε προγράμματα που έχουν βαθμολογία HIGH κάτω από τη στήλη αντίκτυπου.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ορισμένα από αυτά τα προγράμματα ενδέχεται να εκτελούν ζωτικές λειτουργίες για την υγεία του λειτουργικού σας συστήματος Windows. Οπότε μην απενεργοποιείτε τα πράγματα ούτως ή άλλως.

Διαβάστε: 

Εάν δεν καταλαβαίνετε έναν όρο, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον αφήσετε ήσυχο και μετά να αναζητήσετε τον όρο στο διαδίκτυο και να μάθετε αν πρέπει ή όχι να τον απενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια, πάρτε την τελική απόφαση. Για παράδειγμα, κάθε πρόγραμμα που έχει τη Microsoft ως εκδότη είναι προγράμματα που χρειάζεστε και δεν πρέπει να τερματίσετε. Και πάλι, αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, αφήστε το ήσυχο.

Leave your comment
Comment
Name
Email