Οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα tablet χάνουν σταδιακά έδαφος. Ωστόσο, αν και η τάση είναι κατανοητή δεδομένης της συντριπτικής εισροής υβριδικών 2-σε-1 στην αγορά, αυτό δεν σημαίνει ότι το iPad ή το Android tablet σας είναι ξεπερασμένο. Στην πραγματικότητα, πολλοί κάτοχοι tablet απλά δεν συνειδητοποιούν πόσους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους. Κατά συνέπεια, τα tablet έχουν περιοριστεί μόνο σε απλά, ψυχαγωγικά gadget, ενώ τα υβριδικά laptop και laptop-tablet είναι αξιόπιστα για να κάνουν την υπόλοιπη δουλειά. Ωστόσο, τα σύγχρονα tablet είναι εξίσου ικανές υπολογιστικές συσκευές με τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Παρακάτω είναι μερικά ωραία πράγματα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε με το tablet σας.

1. Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι ο επιτραπέζιος υπολογιστής σας, εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν μπορείτε να τον μεταφέρετε. Λοιπόν, τι κάνετε όταν πρέπει να φύγετε από το γραφείο σας, αλλά υπάρχει ακόμα λίγη δουλειά να κάνετε; Λοιπόν, η απάντηση είναι ένα κομμάτι λογισμικού που ονομάζεται Splashtop. Η εγκατάσταση του Splashtop στον υπολογιστή και το tablet σας τα συνδέει σε πραγματικό χρόνο μέσω των διαδικτυακών διακομιστών της εφαρμογής. Για άμεση απομακρυσμένη πρόσβαση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να συνδεθείτε τόσο με το tablet όσο και με τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε στην παραλία και να μαυρίσετε το μεσημέρι, ενώ το tablet σας εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας σας, ακριβώς σαν να ήταν μπροστά σας στο σπίτι ή στο γραφείο. Η υπηρεσία του Splashtop είναι δωρεάν μέσω ενός τοπικού δικτύου Wi-Fi, το οποίο είναι ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που θέλετε γρήγορη πρόσβαση στον υπολογιστή σας, αλλά δεν μπορείτε να σκεφτείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Διαβάστε:  Οδηγός Επιτυχίας για SEO σε ηλεκτρονικό κατάστημα (eShop)

2. Μεταφέρετε αρχεία ασύρματα στον υπολογιστή σας

Όσον αφορά τη μεταφορά αρχείων από τη μια συσκευή στην άλλη, πολλοί δεν γνωρίζουν άλλο τρόπο παρά μόνο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Φυσικά, η μετακίνηση κάτι τόσο ελαφρύ όσο μια φωτογραφία ή ένα έγγραφο μέσω ταχυδρομείου λειτουργεί αρκετά καλά. Αλλά αν το αρχείο σας είναι πολύ μεγάλο για να επισυναφθεί, θα πρέπει να αναζητήσετε άλλες εναλλακτικές λύσεις. Για ένα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακές υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων όπως το iCloud και το Google Drive. Επίσης η επισκευή ipad μπορεί να πραγματοποιηθεί από ειδικούς.

Ωστόσο, εάν θέλετε να παραλείψετε τα στάδια μεταφόρτωσης-λήψης της μεταφοράς αποθήκευσης στο cloud, τόσο το iOS όσο και το Android προσφέρουν ταχύτερους τρόπους μετακίνησης αρχείων μεταξύ των gadget σας ή ακόμα και μεταξύ των φίλων σας. Εάν διαθέτετε iPad, μπορείτε να επωφεληθείτε από το AirDrop της Apple για να μεταφέρετε αρχεία σε κοντινούς Mac μέσω Bluetooth.

Το AirDrop είναι προσβάσιμο στον Πίνακα Ελέγχου, τον οποίο μπορείτε να αποκαλύψετε σύροντας προς τα πάνω στην αρχική οθόνη του iPad σας. Οι χρήστες Android, από την άλλη πλευρά, μπορούν να μετακινήσουν οποιοδήποτε αρχείο σε συμβατό υπολογιστή με παρόμοιο τρόπο, μέσω μιας εφαρμογής τρίτων που ονομάζεται Airmore.

3. Εμφάνιση φωτογραφιών και βίντεο σε τηλεόραση

Αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε το «χαζό» τηλεφωνητή σας σε Smart TV, αλλά έχετε ένα tablet, κρατήστε τα χρήματά σας ή ξοδέψτε τα διαφορετικά, γιατί έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε. Μέσω ενσωματωμένων υπηρεσιών ή εφαρμογών τρίτων, κάθε tablet που κυκλοφόρησε πρόσφατα μπορεί να προβάλει την οθόνη του σε μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης. Εάν έχετε iPad, για παράδειγμα, σύρετε προς τα επάνω την οθόνη και θα δείτε το εικονίδιο Airplay στον Πίνακα Ελέγχου.

Διαβάστε:  Τύποι βλάβης του σκληρού δίσκου

Πατήστε το για συγχρονισμό με μια κοντινή Apple TV μέσω Wi-Fi και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το tablet σας για να περιηγηθείτε στον ιστό και να κάνετε ροή πολυμέσων στην οθόνη της τηλεόρασης. Ορισμένα tablet Android διαθέτουν επιλογή Cast Screen στις Ρυθμίσεις, αλλά αν δεν έχει η δική σας, κάντε λήψη της εφαρμογής Google Home από το Play Store, η οποία θα σας επιτρέψει να μεταδώσετε βίντεο και ήχο στην τηλεόρασή σας. Σε περίπτωση βλάβης η επισκευή tablet, μπορεί να γίνει άμεσα από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Ελέγξτε την τηλεόρασή σας

Έχετε τοποθετήσει ποτέ λάθος το τηλεχειριστήριό σας λίγα λεπτά πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι; Λοιπόν, έχω, και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, ότι το να έχετε ένα tablet που μπορεί να διπλασιαστεί ως τηλεχειριστήριο μπορεί να είναι σωτήριο. Ορισμένα tablet, όπως το Galaxy Tab S3, διαθέτουν ενσωματωμένους πομπούς υπερύθρων, οι οποίοι τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται ως τηλεχειριστήρια τηλεοράσεων γενικής χρήσης.

Πολλά, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των iPad δεν διαθέτουν τη δυνατότητα και, κατά συνέπεια, περιορίζονται στον έλεγχο μόνο των έξυπνων τηλεοράσεων. Οι περισσότερες νέες έξυπνες τηλεοράσεις διαθέτουν εφαρμογές με δυνατότητα λήψης που επιτρέπουν στον θεατή να ελέγχει τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Υπάρχουν επίσης μερικές εφαρμογές καθολικού τηλεχειριστηρίου στην αγορά, οι οποίες μπορούν να σας δώσουν τον έλεγχο οποιασδήποτε τηλεόρασης που είναι συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με το tablet σας.

Συμπερασματικά

Αν και αναλύσαμε μόνο τα βασικά, οι παραπάνω λειτουργίες δείχνουν ότι ένα tablet έχει πολύ περισσότερα από όσα φαντάζει. Έτσι, πριν πετάξετε τη γερασμένη συσκευή σας για το πιο μοντέρνο Microsoft Surface Pro 4, είναι ίσως καλύτερο να εξετάσετε την πιθανότητα να έχει ένα ή δύο εκπληκτικά χαρακτηριστικά που δεν ήξερες ποτέ ότι υπήρχαν. Τις περισσότερες φορές, χρειάζεται μόνο να αλλάξετε μερικές ρυθμίσεις ή να κατεβάσετε τη σωστή εφαρμογή για να κάνετε το tablet που είχατε για λίγο να είναι τόσο συναρπαστικό όσο ήταν όταν το αγοράσατε.

Διαβάστε:  Χάλασε η οθόνη του iPhone - Οδηγός
Leave your comment
Comment
Name
Email