Πώς να Φτιάξετε την Τέλεια Checklist Μετακόμισης

Πώς να Φτιάξετε την Τέλεια Checklist Μετακόμισης

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να περιλαμβάνονται στον checklist της μετακόμισής σας, είτε τα κάνετε όλα μόνοι σας είτε προσλαμβάνετε μια από τις καλύτερες εταιρείες μετακόμισης. Δημιουργήσαμε τον απόλυτο οδηγό για να κάνουμε τη μετακόμισή σας όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να είστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχάσετε ζωτικής σημασίας πράγματα, όπως η δημιουργία ενός φακέλου μετακόμισης, η εύρεση δωρεάν κουτιών και ο διπλός έλεγχος των εγγράφων της μετακόμισης.

Ο κατάλογος ελέγχου για τη μετακόμιση σε νέο σπίτι…

8 εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση

Η μετακόμισή σας σε ένα νέο σπίτι θα κυλήσει πιο ομαλά αν ξεκινήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού δύο μήνες πριν. Από τη δημιουργία ενός ντοσιέ μετακόμισης μέχρι την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων του υπολογιστή σας, ο στόχος είναι να ξεκινήσετε την αρχή.

Ας ξεκινήσουμε.

1. Δημιουργήστε ένα ντοσιέ μετακόμισης ή δημιουργήστε ένα Google Doc όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα. Αν ακολουθήσετε αυτό το πρώτο βήμα, θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο.

2. Εκτυπώστε τις λίστες ελέγχου μετακόμισης και βάλτε τις σε ένα ντοσιέ.

3. Οργανώστε τα έγγραφα. Παρακολουθήστε τις εκτιμήσεις μετακόμισης, τους τελικούς λογαριασμούς και άλλες πληροφορίες που λαμβάνετε από τις εταιρείες μετακόμισης. Προσθέστε τα στο ντοσιέ της μετακόμισής σας.

4. Καθορίστε τι άλλο μπαίνει στο ντοσιέ μετακόμισης. Αφού προσθέσετε τις λίστες ελέγχου, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε ενότητες για πράγματα όπως έγγραφα, αποδείξεις και πληροφορίες επικοινωνίας.

5. Προσδιορίστε όλα τα ραντεβού σας. Δεν αναφερόμαστε τόσο στις επισκέψεις σε γιατρούς όσο στις λίστες με τις εκκρεμότητες για τη σύνδεση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, τον προγραμματισμό επιθεωρήσεων ή την εγγραφή των παιδιών σας σε ένα νέο σχολείο.

Διαβάστε:  Τι Σημαίνει ο Όρος Επιχειρησιακή Αρχιτεκτονική;

6. Παρακολουθήστε τις μετρήσεις των επίπλων. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν μετακομίζετε στο νέο σας σπίτι είναι να ανακαλύψετε ότι ο καναπές σας δεν χωράει μέσα από την πόρτα. Μετρήστε όλα τα μεγάλα σας πράγματα για να αποφύγετε ένα μεγάλο λάθος την ημέρα της μετακόμισης.

7. Ξεκινήστε να συσκευάζετε το πρώτο σας κουτί. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε όλα τα πιάτα σας σε κιβώτια μετακόμισης, αλλά για να τοποθετήσετε όλα τα ζωτικά σας έγγραφα και τα αντικείμενα πιο σπάνιας χρήσης σε ένα μέρος. Θα είστε σε θέση να εντοπίσετε κάθε σημαντική πληροφορία που δεν έχετε και δεν θα ξεχάσετε ποτέ σε ποιο κουτί βρίσκονται όλα τα κρίσιμα αντικείμενά σας.

8. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Αποθηκεύστε τα αρχεία και τις φωτογραφίες σας στο cloud ή σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Το νέο σας σπίτι απλά δεν θα είναι το ίδιο αν χάσετε τις φωτογραφίες του γάμου σας ή τα πρώτα βήματα του μωρού σας.

9. Προσδιορίστε τι είδους μετακόμιση κάνετε. Για παράδειγμα, θέλετε να τα κάνετε όλα μόνοι σας, να αναθέσετε σε κάποιον άλλο να κάνει όλη τη δουλειά ή να βρείτε μια ενδιάμεση επιλογή; Αν θέλετε να κάνετε μετακομίσεις Αθήνα, τότε υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εταιρίες τις οποίες μπορείτε να εμπιστευτείτε.

10. Ξεκινήστε την έρευνα για εταιρείες μετακόμισης. Ελέγξτε τις κριτικές πελατών, λάβετε τουλάχιστον τρεις προσφορές και υπολογίστε τον προϋπολογισμό σας. Δεν χρειάζεται να αποφασίσετε για μια εταιρεία τώρα, αλλά θέλετε να ερευνήσετε τις επιλογές σας.

11. Δημιουργήστε μια απογραφή ανά δωμάτιο. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε και θα αποτρέψει έναν τεράστιο πονοκέφαλο αν χρειαστεί να καταθέσετε αίτηση για χαμένα, κλεμμένα ή κατεστραμμένα αγαθά.

Διαβάστε:  Οι υπάλληλοι που παραιτούνται δεν είναι ο εχθρός σας

12. Πουλήστε ή δωρίστε ανεπιθύμητα αντικείμενα. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε ένα ξεπούλημα στο γκαράζ για τα πράγματα που έτσι κι αλλιώς πάντα θέλατε να ξεφορτωθείτε ή για να τηρήσετε επιτέλους την υπόσχεσή σας να τα δωρίσετε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Leave your comment
Comment
Name
Email