Εργασίες ΕΑΠ - Αναλυτικός Οδηγός

Εργασίες ΕΑΠ – Αναλυτικός Οδηγός

Η συγγραφή των εργασιών ΕΑΠ είναι μια μακρά και κουραστική διαδικασία, η οποία όμως μπορεί να γίνει ευκολότερη έχοντας κατά νου μερικές χρήσιμες συμβουλές. Θα δούμε αναλυτικά εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές.

Τι είναι μια εργασία ΕΑΠ, πόσο καιρό χρειάζεται για να ετοιμαστεί και πού πρέπει να τοποθετηθεί;

Μια εργασία ΕΑΠ είναι μια σύντομη περίληψη που περιγράφει την κεντρική υπόθεση της εργασίας σας. Σας βοηθά να δείξετε την κυριαρχία σας στο θέμα και να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο για τα επιχειρήματά σας. Μετά την ανάγνωση της εργασίας σας, ένας αναγνώστης θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσει τη θέση σας και να αναγνωρίσει την εμπειρία σας σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Μια δήλωση διατριβής έχει συνήθως μόνο μία ή δύο προτάσεις, αλλά μερικές φορές μπορεί να επεκταθεί σε μια πλήρη παράγραφο. Δεν παρουσιάζετε κανένα στοιχείο στην εργασία, καθώς είναι απλώς μια περιγραφή της πρόθεσης σε αυτό το στάδιο.

Ως μέρος της εισαγωγής του δοκιμίου, μια εργασία ΕΑΠ συνήθως τοποθετείται στο τέλος της πρώτης παραγράφου, επειδή αυτό σας διευκολύνει να ξεκινήσετε το πρώτο επιχείρημα. Εναλλακτικά, μπορεί να γραφτεί στην αρχή της εργασίας. Θα επαναλάβετε τη δήλωση στο τέλος της εργασίας όπου θα είναι πιο περιεκτική και θα χρησιμεύσει ως περίληψη της πραγματείας σας.

Πως να ξεκινήσετε;

Πρέπει να ξεκινήσετε ορίζοντας τον τύπο χαρτιού που θα γράψετε; Ανάλογα με τον τύπο, πρέπει να προσαρμόσετε τη δήλωση της εργασίας σας στον συγκεκριμένο τύπο χαρτιού που γράφετε. Σκεφτείτε τον στόχο της εργασίας σας: Ο στόχος είναι να πείσετε, να διδάξετε ή να εξηγήσετε.

Μια καλή στρατηγική είναι να γράψετε πρώτα μια ερώτηση. Αφού ορίσετε τον τύπο της βασικής σας πρότασης, πρέπει να γράψετε την υπόθεση. Αυτό μπορείτε να το κάνετε δημιουργώντας πρώτα μια ερώτηση, διατυπώνοντάς τη σωστά και δίνοντας μια απάντηση σε αυτήν.

Διαβάστε:  Πώς να Γίνεις Ακαδημαϊκός;

Αφού διατυπώσετε τη δήλωση της εργασίας σας, πρέπει να ελέγξετε ότι είναι σωστή. Λάβετε υπόψη ότι η δήλωσή σας πρέπει να είναι ισχυρισμός και να απαντά σε μια συγκεκριμένη ερώτηση με τρόπο που να είναι συζητήσιμο. Φροντίστε να ελέγξετε αυτά τα κριτήρια όταν διατυπώνετε τη δήλωσή σας.

Κοινοί τύποι Εργασιών ΕΑΠ

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί τύποι εργασιών ΕΑΠ που είναι κατάλληλοι για διάφορα είδη ακαδημαϊκών εργασιών. Εδώ είναι οι πιο κοινοί.

Η Δήλωση Αναλυτικής εργασίας

Όπως θα δείτε από το παρεχόμενο παράδειγμα, αυτού του είδους η δήλωση αναλύει το πρόβλημα. Αναλύει το ζήτημα σε μέρη, στοιχεία και ιδέες και στη συνέχεια το αξιολογεί.

Αναλυτική ή Επεξηγηματική Διατριβή.

Αυτό το είδος δήλωσης εξηγεί ένα συγκεκριμένο είδος προβλήματος.

Δήλωση Επεξηγηματικής Διατριβής

Σε αυτόν τον τύπο, ο συγγραφέας προβάλλει ένα συγκεκριμένο επιχείρημα για το θέμα, δηλώνοντας τη γνώμη, τον ισχυρισμό ή την ερμηνεία του. Ο στόχος του συγγραφέα είναι να πείσει το κοινό ότι ουσιαστικά στοιχεία υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.

Δήλωση επιχειρηματολογίας

Πώς να ελέγξετε τη δύναμη της εργασίας σας

Αρχικά, η διατριβή σας πρέπει να καταδεικνύει τη θέση σας σχετικά με το θέμα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να είναι σαφές και συνοπτικό. Κανείς δεν εκτιμά μια χαοτική προσέγγιση σε ένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν τη γνώμη σας για το θέμα, μαζί με τα επιχειρήματα που θα στηρίξουν τον ισχυρισμό σας. Θα πρέπει να δηλώσετε τη θέση σας «Α» ή «Β», και στη συνέχεια να εξηγήσετε γιατί υποστηρίζετε τη μία πλευρά του ζητήματος. Η θέση σας στο πρόβλημα θα πρέπει να προκαλεί τους άλλους και να τους κάνει να συμμετάσχουν στη συζήτηση. Οι εργασίες ΕΑΠ χρειάζονται αφοσίωση και αναλυτικό σχέδιο.

Διαβάστε:  Από την Ιδέα στην Πραγματικότητα: Η Συναρπαστική Εμπειρία των Πτυχιακών Εργασιών

Εάν συμβεί αυτό, ο αναγνώστης θα καταναλώσει το υπόλοιπο δοκίμιό σας σε μια προσπάθεια να βρει περιπτώσεις όπου μπορεί να αντιταχθεί στο επιχείρημά σας. Μην φοβάστε να διαφωνήσετε με τους ανθρώπους, καθώς τα ακαδημαϊκά επιχειρήματα μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της γνώσης. Μια ισχυρή δήλωση διατριβής είναι συγκεκριμένη.

Επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και το αναπτύσσει περαιτέρω λεπτομερώς. Θα πρέπει να υπάρχει μια σαφής σύνδεση μεταξύ του ισχυρισμού της δήλωσής σας και του πυρήνα του εγγράφου σας. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να αναθεωρήσετε την υπόθεση.

Συμπερασματικά

Βεβαιωθείτε ότι η εργασία σας προσφέρει έναν μοναδικό προβληματισμό για το θέμα. Ενώ το θέμα σας πιθανότατα έχει συζητηθεί χιλιάδες φορές από τα μέσα ενημέρωσης, η δουλειά σας είναι να βρείτε μια μοναδική προσέγγιση στο θέμα. Θα πρέπει να αναπαραστήσετε το θέμα με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας για να αναπτύξετε ένα μοναδικό χαρτί. Σε κάθε περίπτωση η εκπόνηση φοιτητικών εργασιών είναι μια δύσκολη δουλειά. Το ίδιο ισχύει και για εργασίες ΕΑΠ. Η εργασία ΕΑΠ σας πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στο πρόβλημα, αποκλειστικά. Η συμπερίληψη ασχετισμών στη διατριβή θα την κάνει να φαίνεται αντιεπαγγελματική.

Leave your comment
Comment
Name
Email