Πως γίνεται η διάγνωση των αιμορροΐδων;

Πως γίνεται η διάγνωση των αιμορροΐδων;

Πως γίνεται η διάγνωση των αιμορροΐδων;

Η διάγνωση των αιμορροΐδων γίνεται με κλινική εξέταση του ορθού και του πρωκτού από ειδικό χειρουργό γιατρό πρωκτολόγο. Για να αποκλειστεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου συνιστάται η πραγματοποίηση ακτινογραφικής εξέτασης με αδιαφανές κλύσμα και ενδεχομένως σιγμοειδοσκόπηση. Σε κάθε περίπτωση παρατηρούνται μικρές αιμορροΐδες, ενώ στην περίπτωση του καρκίνου, η αιμορραγία είναι συνήθως πιο άφθονη, επίμονη και γενικά σχετίζεται με αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου.

Ενδοσκόπηση

Η ενδοσκόπηση χρησιμοποιείται κυρίως για την προβολή του εσωτερικού των κοιλοτήτων του σώματος και την εκτέλεση ορισμένων διαδικασιών χωρίς χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ενδοσκόπησης, και η ανοσοσκόπηση είναι ένας από αυτούς.

Η ανοσοσκόπηση είναι μία τεχνική που μπορεί να απεικονίσει την εσωτερική κατάσταση του ορθού. Με αυτό τον τρόπο ο πρωκτολόγος μπορεί να δει την προέλευση της αιμορραγίας, την αιτία της ενόχλησης και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να κάνει βιοψία και να διευκρινίσει τη διάγνωση.

Η κολονοσκόπηση χρησιμοποιεί ένα παρασκεύασμα καθαρισμού και κολονοσκόπιο, το οποίο επιτρέπει, υπό αναισθησία, λιπαντικό και ανώδυνη διάταση, να κάνει ορατή ολόκληρη την κάτω πεπτική οδό.

Σε αυτές τις εξετάσεις η πηγή της αιμορραγίας μπορεί να γίνει ορατή, να τραβηχτούν φωτογραφίες, να αναγνωρισθούν όγκοι και έλκη, να παρατηρηθεί παθολογική κατάσταση, όπως η στένωση και η ταχεία αναγνώριση των καλοήθων όγκων ( εκκολπώματα ) και κακοήθεις ( καρκίνος του ), κ.λπ.

Σήμερα οι τεχνικές έχουν αλλάξει πολύ. Υπάρχουν εξαιρετικά αναλγητικά για τον χειρισμό της προ-εξέτασης και της μετεγχειρητικής δυσφορίας. Ο ασθενής με αιμορροΐδες πρέπει να αντιμετωπιστεί από χειρουργό γιατρό πρωκτολόγο, ο οποίος έχει τις πλέον σύγχρονες γνώσεις σχετικά με αυτές τις ασθένειες.

Διαβάστε:  Πού Χρησιμεύει η Αρθροπλαστική Γόνατος;

Διαβάστε: Κλινική εικόνα και διάγνωση των αιμορροΐδων

Πως γίνεται η πρόληψη των αιμορροΐδων;

  • Ασκειθείτε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για μισή ώρα (περπάτημα ή τρέξιμο) για να βελτιώσετε τη συνολική κυκλοφορία του αίματος.
  • Χάστε βάρος, καθώς η παχυσαρκία αυξάνει την κοιλιακή πίεση στο πυελικό δάπεδο.
  • Αποφύγετε τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Διαβάστε αναλυτικά τον απόλυτο οδηγό.

Leave your comment
Comment
Name
Email