Τι είναι το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Τι είναι το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ή ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία και προσομοιώνουν την αίσθηση του καπνίσματος. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κυκλοφορούν σε διάφορα στυλ. Ορισμένα μοιάζουν με αληθινά τσιγάρα, άλλα με στυλό ή πίπες. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιέχουν καπνό, αλλά αντίθετα περιέχουν ένα υγρό διάλυμα που περιέχει νικοτίνη και άλλες ουσίες, όπως αρωματικές ουσίες και γλυκερίνη (που χρησιμοποιείται συχνά ως γλυκαντικό σε τρόφιμα). Όταν τραβάτε μια ρουφηξιά από ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, αυτό θερμαίνει το διάλυμα και απελευθερώνει ατμούς που περιέχουν αυτές τις ουσίες στο στόμα και τους πνεύμονές σας. Μπορεί επίσης να τα ακούτε να ονομάζονται ηλεκτρονικά συστήματα παροχής νικοτίνης (ENDS), ηλεκτρονικά συστήματα παροχής μη νικοτίνης (ENNDS), ηλεκτρονικές συσκευές νικοτίνης (END) ή προσωπικοί ατμοποιητές (PV).

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα,

Είναι συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία και προσομοιώνουν την αίσθηση του καπνίσματος. Η χρήση ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι γνωστή ως “άτμισμα”.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιέχουν καπνό- αντ’ αυτού χρησιμοποιούν ένα υγρό διάλυμα (συχνά αποκαλούμενο e-juice) που αποτελείται από γεύσεις και χημικές ουσίες όπως η προπυλενογλυκόλη και η φυτική γλυκερίνη για την παραγωγή ατμού όταν θερμαίνεται από έναν ατμοποιητή. Ο χρήστης εισπνέει αυτόν τον ατμό μέσω ενός επιστόμιου στο ένα άκρο της συσκευής, ενώ πατάει ένα κουμπί στο άλλο άκρο για να την ενεργοποιήσει. Η εμπειρία είναι παρόμοια με το κάπνισμα, αλλά χωρίς καμία καύση – και επομένως χωρίς καπνό ή παθητικό κάπνισμα.

Υπάρχουν δύο τύποι: * Cartomizers – αντικαθιστώμενες κασέτες γεμάτες με ηλεκτρονικό υγρό που έχουν ενσωματωμένο έναν ατμοποιητή, ώστε να μην χρειάζεστε ξεχωριστά κομμάτια για κάθε μία- απλά τις γεμίζετε όταν χρειάζεται * Clearomizers – δεξαμενές από πλαστικό ή γυαλί που χωράνε περισσότερο υγρό από τους cartomizers

Διαβάστε:  Προκατασκευασμένα Σπίτια

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κυκλοφορούν σε διάφορα στυλ. Ορισμένα μοιάζουν με αληθινά τσιγάρα, άλλα με στυλό ή πίπες.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά στυλ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που μοιάζουν με αληθινά τσιγάρα και άλλων που μοιάζουν με στυλό ή πίπες. Έρχονται επίσης σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής σας!

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μοιάζει με στυλό ή πίπα.

Τα φυσίγγια του ηλεκτρονικού τσιγάρου διατίθενται σε διάφορες γεύσεις, όπως καπνός και μενθόλη, αλλά υπάρχουν και άλλες γεύσεις όπως βανίλια κεράσι, σοκολάτα, μέντα και σναπς ροδάκινο, μεταξύ άλλων.

Η νικοτίνη είναι ένα ναρκωτικό που μπορεί να προκαλέσει έντονο εθισμό. Η νικοτίνη έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο στα ζώα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο.

Η νικοτίνη μπορεί να είναι τοξική σε υψηλές δόσεις, με συμπτώματα υπερδοσολογίας, όπως ναυτία και έμετος, αίσθημα παλμών της καρδιάς, επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή θάνατο, εάν πάρετε υπερβολική ποσότητα νικοτίνης.

Η ποσότητα νικοτίνης σε ένα φυσίγγιο ηλεκτρονικού τσιγάρου κυμαίνεται από 0 τοις εκατό έως 36 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιοστόλιτρο υγρού.

Η ποσότητα νικοτίνης σε ένα φυσίγγιο ηλεκτρονικού τσιγάρου κυμαίνεται από 0 τοις εκατό έως 36 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιοστόλιτρο υγρού. Η νικοτίνη είναι η εθιστική ουσία στα τσιγάρα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ ορισμένες μάρκες μπορεί να διαφημίζονται ως “χωρίς νικοτίνη”, εξακολουθούν να περιέχουν μικρές ποσότητες αυτής της χημικής ουσίας, επειδή είναι φυσική στα φυτά καπνού.

Τα επίπεδα νικοτίνης μπορούν να ρυθμιστούν από τον χρήστη, αλλά τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα διατίθενται με προκαθορισμένες επιλογές που κυμαίνονται από 0 mg/ml (χωρίς νικοτίνη) μέχρι 24 mg/ml ή 36 mg/ml – που μεταφράζεται σε περίπου ένα πακέτο παραδοσιακών τσιγάρων την ημέρα για τους καπνιστές που τα χρησιμοποιούν τακτικά (και μερικές φορές περισσότερο).

Διαβάστε:  Φωτογράφος Βάπτισης - Επιλέξτε τους Experts

Ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο επειδή πιστεύουν ότι είναι ασφαλέστερο από τα παραδοσιακά τσιγάρα και μάλιστα ωφέλιμο για την πλήρη διακοπή του καπνίσματος.

Ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο επειδή πιστεύουν ότι είναι ασφαλέστερο από τα παραδοσιακά τσιγάρα και μάλιστα ωφέλιμο για την πλήρη διακοπή του καπνίσματος.

Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν νικοτίνη η οποία είναι μια εθιστική ουσία. Οι ατμοί από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν επίσης άλλες χημικές ουσίες που δεν ρυθμίζονται από τον FDA ή οποιαδήποτε άλλη υγειονομική υπηρεσία στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της προπυλενογλυκόλης (χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα υγρά αποπάγωσης αεροπλάνων) και της φυτικής γλυκερίνης (συστατικό που βρίσκεται σε ορισμένα τρόφιμα). Αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς όταν εισπνέονται στους πνεύμονές σας με την πάροδο του χρόνου. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον καπνό μαριχουάνας.

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία είναι προς το παρόν άγνωστες και ποικίλλουν ανάλογα με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε και ποια μάρκα αγοράζετε. Ορισμένοι άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα όταν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα με ορισμένες γεύσεις. Άλλοι αναφέρουν ότι έχουν προβλήματα με την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό όταν τα χρησιμοποιούν, καθώς και ότι έχουν αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με την πάροδο του χρόνου, εάν τα χρησιμοποιούν περισσότερο από μία φορά την ημέρα ή κάθε μέρα για αρκετούς μήνες κάθε φορά. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να διαπιστωθεί αν αυτές οι επιδράσεις προκαλούνται από την ίδια τη νικοτίνη ή από κάτι άλλο στο υγρό διάλυμα που χρησιμοποιείται στις περισσότερες μάρκες ηλεκτρονικών τσιγάρων που πωλούνται σήμερα.

Διαβάστε:  Η Σημασία του Σωστού Κράνους: Οδηγός για Ασφαλή Επιλογή και Χρήση

Συμπερασματικά

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ή ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία και προσομοιώνουν την αίσθηση του καπνίσματος. Κυκλοφορούν σε διάφορα στυλ: ορισμένα μοιάζουν με αληθινά τσιγάρα, άλλα με στυλό ή πίπες. Τα φυσίγγια ηλεκτρονικού τσιγάρου διατίθενται σε διάφορες γεύσεις, όπως καπνός και μενθόλη, αλλά υπάρχουν και άλλες γεύσεις όπως βανίλια κεράσι σοκολάτα μέντα ροδάκινο σναπς μεταξύ άλλων

Leave your comment
Comment
Name
Email