Πως να βρείτε ένα καλό μεταχειρισμένο ή εκθεσιακό iPhone

Πως να βρείτε ένα καλό μεταχειρισμένο ή εκθεσιακό iPhone

Το σημερινό σας iPhone χρειάζεται αντικατάσταση ή απλά θέλετε να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPhone. Πριν πάρετε αυτή την απόφαση, ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την αγορά μεταχειρισμένων τηλεφώνων -συμπεριλαμβανομένου του πώς να εντοπίζετε μια απομίμηση! Συγκεντρώσαμε τον παρακάτω οδηγό για το πώς να βρείτε ένα καλό μεταχειρισμένο iphone:

Εμφάνιση

  • Ελέγξτε το τηλέφωνο για γρατσουνιές. Αν το τηλέφωνο είναι χρησιμοποιημένο, μπορεί να δείτε μερικές μικρές γρατσουνιές πάνω του. Αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό και μπορεί εύκολα να διορθωθεί με μια θήκη iPhone ή ένα προστατευτικό οθόνης.
  • Ελέγξτε το τηλέφωνο για χτυπήματα και βαθουλώματα σε διάφορα σημεία του σώματος της συσκευής σας, ειδικά αν έχει πέσει στο παρελθόν (όπως αν κάποιος έριξε το iPhone XS Max του από κάποια σκάλα). Αν το τηλέφωνό σας έχει χτυπήματα, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετά χρήματα πίσω, επειδή αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοσή του με την πάροδο του χρόνου, καθώς και να αρχίσει να φαίνεται άσχημα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που θα περάσει, αφού θα γίνουν πιο ορατά με την πάροδο του χρόνου όταν τα κοιτάζετε από κοντά ενώ κρατάτε κάτι όπως ένα iPad Air 2 ενώ παρακολουθείτε σειρές Netflix online μαζί με φίλους που ενδιαφέρονται επίσης να δουν τι είδους νέες σειρές βγαίνουν κάθε σεζόν, ώστε να μπορούν ίσως να προλάβουν ο ένας τον άλλον αργότερα στην πορεία, αφού έχουν ήδη περάσει αρκετές σεζόν μαζί

Η αίσθηση

Όταν ψωνίζετε ένα εκθεσιακό iPhone, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το κρατήσετε στο χέρι σας. Θα πρέπει να μπορείτε να αισθανθείτε αν το τηλέφωνο χωράει άνετα στην παλάμη σας και αν το αισθάνεστε σταθερό όταν το τοποθετείτε σε ένα τραπέζι. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα ασταθές τηλέφωνο που κουνιέται κάθε φορά που το πατάτε ή που πέφτουν οι κλήσεις κάθε φορά που φυσάει έστω και ένα ελαφρύ αεράκι.

Διαβάστε:  Κριτική του iPhone 12 Pro

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε ένα παλαιότερο μοντέλο οποιασδήποτε συσκευής είναι η συνολική ποιότητα κατασκευής και η αισθητική του σχεδιασμού του – αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν αγοράζετε παλαιά ηλεκτρονικά είδη μέσω του eBay ή του Craigslist, καθώς αυτά μπορεί μερικές φορές να μοιάζουν σαν να έχουν περάσει από την κόλαση (και πίσω).

Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε διαφορετικά μοντέλα, ώστε να ξέρετε τι είδους κατανομή βάρους λειτουργεί καλύτερα για τις ανάγκες σας, προτού ξοδέψετε χρήματα σε κάτι που μπορεί να καταλήξει να είναι άβολο με την πάροδο του χρόνου κατά τη διάρκεια παρατεταμένων συνεδριών χρήσης, επειδή όλα τα ακουστικά διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με την αναλογία μεγέθους/βάρους τους, η οποία επηρεάζει την πίεση που ασκείται σε ορισμένες αρθρώσεις κατά το κράτημά τους σφιχτά και με τα δύο χέρια ενώ κρατάτε ενάντια στις δυνάμεις βαρύτητας που εφαρμόζονται προς τα κάτω από την ίδια τη βαρύτητα που δρα σε μαζικά σώματα που ηρεμούν μέσα σε βαρυτικά πεδία, όπως η ίδια η Γη όπου οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από αστέρια που περιφέρονται γύρω από γαλαξίες οι οποίοι απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον κυρίως λόγω των βαρυτικών δυνάμεων που δρουν στα σωματίδια ύλης που βρίσκονται μέσα σε κάθε ηλιακό σύστημα

Η δοκιμή

Αν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο iPhone, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό:

  • Ελέγξτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αν το τηλέφωνο έχει μείνει στο ράφι κάποιου για πολλά χρόνια χωρίς να χρησιμοποιείται, η μπαταρία του μπορεί να είναι άδεια ή να πεθαίνει. Ο καλύτερος τρόπος για να το ελέγξετε αυτό είναι να συνδέσετε τον φορτιστή σας και να δείτε πόσο γρήγορα φορτίζει- αν δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής μετά από πέντε λεπτά περίπου, προχωρήστε σε μια άλλη επιλογή (ή ρωτήστε τον πωλητή αν θα σας κάνει έκπτωση).
  • Ελέγξτε την ποιότητα της οθόνης του ανοίγοντας εφαρμογές όπως το Mail ή το Safari και χρησιμοποιώντας τες για περίπου 20 λεπτά – αν τα πράγματα φαίνονται θολά ή pixelated καθόλου κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, τότε είτε επιστρέψτε το αμέσως είτε ζητήστε άλλη έκπτωση το συντομότερο δυνατό!
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν γρατσουνιές σε καμία από τις δύο πλευρές της οθόνης πριν αγοράσετε οτιδήποτε- αν υπάρχουν γρατσουνιές, τότε σίγουρα μην αγοράσετε τίποτα μέχρι να τις αντιμετωπίσετε με κάποιο τρόπο (π.χ. με αυτοκόλλητα προστασίας γυαλιού).
Διαβάστε:  Τύποι βλάβης του σκληρού δίσκου

Συμπερασματικά

Συμπερασματικά, η εύρεση ενός καλού εκθεσιακού iPhone δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε μερικά βήματα και να κάνετε κάποιες ερωτήσεις πριν κάνετε την αγορά σας. Θα πρέπει πάντα να δοκιμάζετε το τηλέφωνο αυτοπροσώπως πριν από την αγορά, ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις αργότερα στην πορεία!

Leave your comment
Comment
Name
Email