Πως θα βρω έναν καλό δικηγόρο;

Πως θα βρω έναν καλό δικηγόρο;

Είναι αλήθεια ότι θα βρείτε τον καλύτερο δικηγόρο μόνο από εμπειρία. Αλλά και όταν ψάχνεις να είσαι καλός δικηγόρος, τότε μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα για αυτό. Απλώς, αν μιλάμε για την εύρεση του καλύτερου δικηγόρου για την υπόθεσή σας, υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να γνωρίζετε πριν από αυτό. Στόχος σας πρέπει να είναι να βρείτε έναν δικηγόρο που να έχει την απαραίτητη εμπειρία για να χειριστεί την υπόθεσή σας. Υπάρχουν διάφορα ζητήματα που θα θελήσετε να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τον καλύτερο δικηγόρο για την περίπτωσή σας.

Ποιος είναι ο στόχος σας

Όταν επιλέγετε δικηγόρο, είναι σημαντικό να κατανοείτε τους στόχους σας. Μπορεί να θέλετε να λάβετε συμβουλές σχετικά με το εάν πρέπει να υποβάλετε μήνυση ή όχι ή μπορεί απλώς να χρειάζεστε βοήθεια για τη σύνταξη μιας σύμβασης. Είναι επίσης πιθανό να θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα νομικά ζητήματα που αφορούν την υπόθεσή σας και πώς μπορεί να επηρεάσουν την έκβασή σας. Πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο στόχος σου. Θέλετε να κερδίσετε την υπόθεση ή απλά να ξεφύγετε από αυτήν; Η απάντηση θα καθορίσει τον τύπο του δικηγόρου που πρέπει να προσλάβετε. Δεν είναι σκόπιμο για κάποιον που αναζητά διακανονισμό με την ασφαλιστική του εταιρεία να προσλάβει δικηγόρο που ειδικεύεται σε υποθέσεις σωματικών τραυματισμών.

Ο δικηγόρος σας επικοινωνεί καλά μαζί σας;

Η επικοινωνία είναι κρίσιμη σε κάθε σχέση, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν προσλαμβάνετε έναν δικηγόρο. Πρέπει να μπορείτε να επικοινωνείτε με τον δικηγόρο σας εύκολα και αποτελεσματικά, ώστε να σας εκπροσωπήσει σωστά. Εάν ο δικηγόρος σας δεν απαντήσει σε κλήσεις ή email ή δεν απαντήσει ικανοποιητικά στις ερωτήσεις σας, ήρθε η ώρα να βρείτε ένα νέο.

Διαβάστε:  Πως να βρείτε έμπειρο δικηγόρο

Ένας καλός δικηγόρος θα σας κρατά πάντα ενήμερους για την υπόθεσή σας. Αυτός ή αυτή θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσει τα πράγματα με τρόπο που να είναι εύκολο να κατανοήσετε. Εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι ή έχετε ερωτήσεις, είναι σημαντικό να μην διστάσετε να τις ρωτήσετε. Ακόμα και αν αφορά συναινετικό διαζύγιο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή σας.

Το κόστος της πρόσληψης δικηγόρου λειτουργεί για εσάς; Το κόστος ενός δικηγόρου μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την περίπτωσή σας. Εάν έχετε ένα απλό διαζύγιο, μπορεί να μην κοστίσει καθόλου. Ωστόσο, εάν η υπόθεση είναι περίπλοκη και απαιτεί πολύ χρόνο και έρευνα, θα μπορούσατε να αναζητήσετε πολλές χιλιάδες δολάρια σε νομικές αμοιβές. Είναι σημαντικό να το καταλάβετε αυτό πριν προσλάβετε έναν δικηγόρο, ώστε να μην εκπλαγείτε από τυχόν εκπλήξεις λογαριασμού στο δρόμο. Κόστος πρόσληψης δικηγόρου σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τον τύπο της υπόθεσης, την περιοχή στην οποία ζείτε και αν έχετε ασφάλεια ή όχι.

Επιλέξτε έναν Δικηγόρο με εμπειρία στο χειρισμό της υπόθεσής σας

Το να έχετε συνεργαστεί με έναν δικηγόρο στο πλευρό σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο να κερδίσετε ή να χάσετε την υπόθεσή σας. Θέλετε κάποιον που έχει εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων παρόμοια με τη δική σας και ξέρει πώς να σας εκπροσωπήσει καλύτερα. Οι δικηγόροι για διαζύγια πρέπει να έχουν πείρα και ειδίκευση.

Πριν πάρετε οποιεσδήποτε αποφάσεις, μιλήστε με μερικούς δικηγόρους για την εμπειρία και τα προσόντα τους. Ζητήστε συστάσεις από άλλους πελάτες ή επικοινωνήστε με τοπικούς δικηγορικούς συλλόγους, κλινικές νομικής βοήθειας και οργανώσεις pro bono για συστάσεις. Εάν έχετε πάθει ατύχημα και πρέπει να προσλάβετε έναν δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών, αναζητήστε κάποιον που έχει εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων σαν τη δική σας.

Διαβάστε:  Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Για παράδειγμα, εάν τραυματιστείτε στη δουλειά, βρείτε έναν δικηγόρο που έχει εκπροσωπήσει άλλα άτομα που τραυματίστηκαν στη δουλειά. Εάν έχετε τραυματιστεί από ένα προϊόν που κατασκεύασε ή σχεδίασε κάποιος άλλος, μάθετε αν ο δικηγόρος σας έχει κάνει ποτέ μήνυση σε εταιρείες όπως αυτή στο παρελθόν. Δώστε προσοχή στα διαπιστευτήρια.

Οι δικηγόροι μπορεί να έχουν διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας, αλλά όλοι πρέπει να έχουν άδεια. Στις περισσότερες πολιτείες, οι δικηγόροι πρέπει να αποφοιτήσουν από τη νομική σχολή και να περάσουν σε κρατικές εξετάσεις δικηγορίας για να μπορέσουν να ασκήσουν δικηγορία. Ορισμένες πολιτείες απαιτούν από τους δικηγόρους να εργάζονται για μια καθιερωμένη εταιρεία ή με άλλο δικηγόρο για μια συγκεκριμένη περίοδο προτού μπορέσουν να ανοίξουν το δικό τους γραφείο.

Ελέγξτε τον ιστότοπο ή τα στοιχεία επικοινωνίας του δικηγόρου για τον αριθμό άδειας και την ημερομηνία λήξης του. Πολλοί δικηγόροι έχουν άδεια να ασκούν δικηγορία στην πολιτεία σας, αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια εμπειρία. Όταν ψάχνετε για δικηγόρο για σωματικές βλάβες, βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος σας είναι ενεργό μέλος τοπικού δικηγορικού συλλόγου και ασκεί δικηγορία για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ρωτήστε εάν ο δικηγόρος έχει παρακολουθήσει μαθήματα συνεχούς εκπαίδευσης σε υποθέσεις προσωπικών τραυματισμών ή σχετικά θέματα όπως ιατρικό σφάλμα, ευθύνη προϊόντων και άλλα σχετικά νομικά ζητήματα.

Leave your comment
Comment
Name
Email