Η Κέρκυρα κι οι Ομορφιές της

Η Κέρκυρα κι οι Ομορφιές της

Κομψό και ντελικάτο από τη φύση του

Με το πέρασμα του χρόνου το νησί της Κέρκυρας μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά κάθε ταξιδιώτης μπορεί ακόμα να νιώσει το πνεύμα ενός μακρινού ένδοξου παρελθόντος. Η πλούσια πολυπολιτισμική της κληρονομιά, τα ιστορικά της μνημεία, το εκπληκτικό φυσικό της τοπίο, οι κρυστάλλινες θάλασσές της και ο εξαιρετικός καιρός που επικρατεί όλο το χρόνο εξηγούν γιατί η Κέρκυρα είναι ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους μεσογειακούς προορισμούς που υφαίνει ένα ισχυρό ξόρκι στους επισκέπτες της.

Η Κέρκυρα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν έπεσε ποτέ κάτω από την οθωμανική καταπίεση. Λόγω των διαδοχικών κυριαρχιών των Ενετών, των Γάλλων και των Βρετανών κατά τη διάρκεια των αιώνων, το νησί έγινε κυρίως μέρος του δυτικού μάλλον του λεβαντίνικου κόσμου. Ο πολιτισμός τους άσκησε ισχυρή επιρροή στην πόλη: εδώ ιδρύθηκαν το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο (Ιόνιος Ακαδημία), η πρώτη Φιλαρμονική Ορχήστρα και η πρώτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Αφήστε την Κέρκυρα να σας μαγέψει με τα ιστορικά της μνημεία, την πλούσια πολυπολιτισμική της κληρονομιά και το εκπληκτικό φυσικό της τοπίο.

Τα Αξιοθέατα

Στην πανέμορφα διατηρημένη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το “ρεπερτόριο” της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και του Κλασικού εφαρμόστηκε με επιτυχία στις τοπικές καλλιτεχνικές παραδόσεις. Παλάτια, φρούρια, αυστηρά δημόσια κτίρια της βενετοκρατίας αναμειγνύονται μοναδικά με σειρές από στεγνωτήρια ρούχων σε μικροσκοπικά σοκάκια και μικρές απομονωμένες πλατείες. Η βόλτα σε ένα σύμπλεγμα στενών πλακόστρωτων δρόμων με σκάλες και θολωτά περάσματα, τα λεγόμενα “καντούνια”, θα σας κάνει να νιώσετε σαν να έχετε ταξιδέψει στη Γένοβα ή τη Νάπολη.

Διαβάστε:  Επικονδυλίτιδα - Συμπτώματα και Αιτίες

Ανακαλύψτε τα πιο όμορφα σημεία της πόλης της Κέρκυρας περπατώντας στη Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, που είναι το κέντρο της πόλης, στολισμένη με αξιόλογα έργα γαλλικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνες κρίκετ, ή ακόμη να παρακολουθήσετε μουσικές συναυλίες που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επισκεφθείτε το Λιστόν, το σήμα κατατεθέν της πόλης, όπου οι αριστοκράτες συνήθιζαν να απολαμβάνουν τους βραδινούς τους περιπάτους. Οι χαρακτηριστικές στοές αποτελούν το πιο ρομαντικό σκηνικό φόντο για ένα ευπρόσδεκτο φλιτζάνι καφέ σε ένα από τα φιλόξενα καφέ της πόλης. Εξερευνήστε τα έξυπνα προάστια Μαντούκι, Γαρίτσα και Σαρόκο. Μάλιστα μπορείτε να περιηγηθείτε με άνεση στο σύνολο των αξιοθέατων χρησιμοποιώντας εκτός απ’ τις πολλές φορές περιοριστικές συγκοινωνίες, υπηρεσίες όπως είναι οι Private transfer services Corfu.

Συνοψίζοντας απαντώντας στο ερώτημα για τι φημίζεται η Κέρκυρα θα λέγαμε ότι ολόκληρη η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι Κέντρο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, γεμάτη με μνημεία (ενετικά, βρετανικά, γαλλικά) και μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλάτι Mon Repos & Achilleion, το Casa Parlante και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (μέσα στο Παλάτι του Αγίου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου).

Επιπλέον μια ερώτηση που ακούγεται συχνά απ’ τους επισκέπτες του νησιού είναι, “γιατί η Κέρκυρα είναι τόσο ακριβή;”.

Η απάντηση κι εδώ είναι απλή. Όπως πολλοί παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Ευρώπη, η Κέρκυρα μπορεί να είναι ακριβή λόγω της μεγάλης τουριστικής ζήτησης και του περιορισμένου χώρου στο νησί. Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια αρκετά προσιτή χώρα σε σύγκριση με άλλα μέρη της Ευρώπης, οπότε μπορούν να βρεθούν προσφορές.

Διαβάστε:  5 λόγοι για να επιλέξετε εμπορικό κατασκευαστή

Εν κατακλείδι, η Κέρκυρα είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, τα γραφικά χωριά της και την πλούσια βλάστηση της. Η ομορφιά της Κέρκυρας είναι εμφανής σε κάθε γωνιά του νησιού. Από τις γραφικές πλατείες της πόλης της Κέρκυρας έως τα γραφικά χωριά των βουνών, η Κέρκυρα έχει κάτι να προσφέρει σε όλους.

Leave your comment
Comment
Name
Email