Τρόποι για να Ξεβουλώσετε την Τουαλέτα σας Χωρίς να Καλέσετε Υδραυλικό

Τρόποι για να Ξεβουλώσετε την Τουαλέτα σας Χωρίς να Καλέσετε Υδραυλικό

Οι τουαλέτες φαίνεται να βουλώνουν τις πιο ακατάλληλες στιγμές και τις περισσότερες φορές είναι δελεαστικό να καλέσετε έναν υδραυλικό, ώστε να μην χρειαστεί να ασχοληθείτε με την ταλαιπωρία της απόφραξης. Παρ’ όλα αυτά, το ξεβούλωμα της τουαλέτας σας δεν είναι τόσο δύσκολο- με τα κατάλληλα εργαλεία και τεχνικές, μπορείτε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας αποτελεσματικά.

Οι υδραυλικοί μπορούν να σας παρέχουν μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους που μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας χωρίς να την καταστρέψετε. Αν αυτές οι μέθοδοι δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας, καλέστε έναν τοπικό επαγγελματία. Για παράδειγμα αν μένετε στην Καλλιθέα της Αθήνας, αρκεί να ψάξετε για υπηρεσίες αποφράξεις Καλλιθέα και το πρόβλημα της τουαλέτας θα το ξεχάσετε στο άψε σβήσε!

Τι είναι η παγίδα τουαλέτας;

Η παγίδα τουαλέτας, ή καταπακτή, είναι ένα καμπυλωτό κανάλι στο εσωτερικό της βάσης μιας τουαλέτας που οδηγεί από την οπή στο κάτω μέρος της λεκάνης στον σωλήνα αποστράγγισης. Όταν μια τουαλέτα βουλώνει και η απόφραξη δεν προήλθε από τον σωλήνα αποχέτευσης, η απόφραξη υπάρχει συνήθως στην παγίδα.

Πώς να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα με μια βεντούζα

Ο παραδοσιακός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα βουλώματα της τουαλέτας είναι με μια βεντούζα υψηλής ποιότητας. Για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας με βεντούζα, τοποθετήστε τη βεντούζα στη λεκάνη της τουαλέτας, έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως το άνοιγμα της λεκάνης της τουαλέτας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το βύθισμα πιέζοντας αργά το έμβολο στο άνοιγμα της παγίδας της τουαλέτας μέχρι να χαλαρώσει η απόφραξη. Μετά από αυτό, τραβήξτε το καζανάκι για να ελέγξετε αν η τουαλέτα σας αδειάζει και πάλι κανονικά.

Διαβάστε:  Απόφραξη Φρεατίου - Μια δουλεία μόνο για επαγγελματίες

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε βεντούζα σε σχήμα μπάλας ή φλάντζας με αναδιπλούμενη κυλινδρική προέκταση στο κάτω μέρος. Το τυπικό σχήμα βεντούζας με λαστιχένιο κύπελλο δεν θα δημιουργήσει αρκετή αναρρόφηση.

Μαγειρική σόδα & ξύδι

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και ξιδιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διαλύσετε τα βουλώματα της τουαλέτας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη λεκάνη και να το αφήσετε να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε σιγά σιγά δύο φλιτζάνια ξύδι.

Αφήστε το μείγμα να καθίσει ξανά για μια ώρα και, στη συνέχεια, τραβήξτε το καζανάκι στην τουαλέτα. Αν η τουαλέτα εξακολουθεί να μην αδειάζει, ίσως χρειαστεί να κάνετε ξανά αυτή τη διαδικασία και να αφήσετε το διάλυμα να δράσει όλη τη νύχτα.

Snake It Out

Ένα φίδι υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι ένα εύκαμπτο πηνίο που χρησιμοποιείται για να σπάσει τα βουλώματα της αποχέτευσης ή να το τραβήξει έξω. Το καλύτερο φίδι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αποφραγμένη τουαλέτα σας είναι ένα “closet auger”. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καθαρίζει τα βουλώματα στην τουαλέτα σας χωρίς να καταστρέφει ή να λερώνει τη λεκάνη.

Εισάγετε τη συσκευή προς τα κάτω στην αποχέτευση και γυρίστε αργά τη μανιβέλα μέχρι να καθαρίσει η απόφραξη. Γυρίστε το μερικές φορές και αντιστρέψτε την κίνηση καθώς το βγάζετε έξω. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αν η πρώτη προσπάθεια δεν απέδωσε.

Ρίξτε λίγο σαπούνι και ζεστό νερό

Ζεστάνετε ένα λίτρο νερό στη σόμπα, και ενώ περιμένετε να ζεσταθεί, ρίξτε λίγο σαπούνι πιάτων στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Όταν το νερό είναι ζεστό, όχι βραστό (καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να σπάσει η πορσελάνη), και ρίξτε το στην τουαλέτα προσεκτικά για να μην πιτσιλιστεί σε όλο το μπάνιο σας και σε εσάς.

Διαβάστε:  Συμβουλές και κόλπα για τη μεταφορά συσκευασίας

Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά, ενώ το σαπούνι και το ζεστό νερό μαλακώνουν την απόφραξη και στη συνέχεια τραβήξτε το καζανάκι της τουαλέτας σας. Θα καταλάβετε αν ξεβουλώσατε επιτυχώς την τουαλέτα σας αν δείτε το νερό να αρχίζει να αδειάζει.

Leave your comment
Comment
Name
Email