Μετακόμιση και Συσκευασία - Πως να κινηθείτε

Μετακόμιση και Συσκευασία – Πως να κινηθείτε

Η μετακόμιση και η συσκευασία είναι μια διαδικασία που μπορεί να είναι αρκετά εξαντλητική, αλλά με καλό προγραμματισμό και οργάνωση μπορεί να γίνει πιο εύκολη και λιγότερο στρεσογόνα. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τη μετακόμιση και τη συσκευασία:

 1. Καταρτίστε ένα σχέδιο: Αρχίστε να σχεδιάζετε τη μετακόμισή σας αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες πριν. Καθορίστε τον προορισμό, την ημερομηνία και τον τρόπο μεταφοράς (π.χ., νοικιάζοντας φορτηγό, χρησιμοποιώντας υπηρεσία μεταφοράς).
 2. Συσκευάστε στοιχεία: Ξεκινήστε να συσκευάζετε τα πράγματά σας αρκετές εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση. Αγοράστε υλικά συσκευασίας, όπως κιβώτια, σακούλες, συσκευασία φούσκας, κλπ.
 3. Επιλέξτε και κατατάξτε: Κατανείμετε τα αντικείμενά σας σε κατηγορίες και αποφασίστε ποια από αυτά θα πάρετε μαζί σας, ποια θα διατηρήσετε, και ποια θα απορρίψετε.
 4. Συσκευασία: Ξεκινήστε να συσκευάζετε τα αντικείμενά σας στα κιβώτια με προσοχή. Χρησιμοποιήστε συσκευασία φούσκας για ευπάθεια αντικείμενα και ετικετάρετε κάθε κιβώτιο με το περιεχόμενό του.
 5. Ετικετάρισμα: Συμπεριλάβετε ετικέτες σε κάθε κιβώτιο με το περιεχόμενό του και τον προορισμό του (π.χ., “Κουζίνα – Σπίτι Νέας Υόρκης”). Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε την εκφόρτωση.
 6. Επιλογή μεταφοράς: Επιλέξτε τον κατάλληλο τρόπο μεταφοράς για τη μετακόμισή σας. Εάν χρησιμοποιείτε μεταφορική εταιρεία, κλείστε το ραντεβού εκ των προτέρων.
 7. Τελικοί έλεγχοι: Προτού φύγετε από το παλιό σας σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει και κλείσει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, και έχετε αφαιρέσει όλα τα σημάδια σας.
 8. Καθαρισμός: Καθαρίστε το παλιό σας σπίτι πριν αποχωρήσετε. Αυτό θα βοηθήσει στην επιστροφή της εγγύησης ενοικίου, εάν είναι εφικτό.
 9. Μετακόμιση: Μετακινηθείτε στον νέο σας προορισμό. Είναι σημαντικό να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάποια ανατροπές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 10. Εκφόρτωση και αναδιάταξη: Όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι, εκφορτώστε τα αντικείμενά σας και αναδιατάξτε τα σύμφωνα με τις ετικέτες και το σχέδιό σας.
 11. Συσκευασία απορριμμάτων: Απορρίψτε τα υλικά συσκευασίας και τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πλέον.
 12. Εγγραφές: Ενημερώστε τις αρμόδιες αρχές και τους προμηθευτές για τη νέα σας διεύθυνση.
Διαβάστε:  Τρόποι για να Ξεβουλώσετε την Τουαλέτα σας Χωρίς να Καλέσετε Υδραυλικό

Οι μετακομίσεις στην Αθήνα μπορεί να είναι απαιτητικές, αλλά με προσεκτικό προγραμματισμό και οργάνωση μπορεί να εξελιχθεί ομαλά και χωρίς πολλά προβλήματα. Θυμηθείτε να επιλέξετε τις υπηρεσίες που σας βολεύουν και να ζητήσετε βοήθεια από φίλους και οικογένεια αν χρειαστεί.

Leave your comment
Comment
Name
Email