Μετακόμιση Σπιτιού - Πώς βρίσκω Μεταφορική και πώς Οργανώνω την Συσκευασία;

Μετακόμιση Σπιτιού – Πώς βρίσκω Μεταφορική και πώς Οργανώνω την Συσκευασία;

Η πρώτη μετακόμιση αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία, ταυτόχρονα όμως μπορεί παράλληλα να φέρει άγχος και πίεση. Για να εξασφαλίσετε μια ομαλή και stress-free διαδικασία, ακολουθήστε τα βήματα που θα παρουσιαστούν σε αυτό το άρθρο.

Ποια είναι η μεταφορική εταιρία που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας;

Αρχικά πρώτο μέλημά σας θα πρέπει να είναι η επιλογή της κατάλληλης μεταφορικής εταιρίας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ερευνήστε την αγορά, να λάβετε προσφορές και να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία διαθέτει εμπειρία σε μετακομίσεις κατοικιών. Στην Αθήνα ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεταφορικών εταιριών είναι οξύς. Υπάρχουν μεταφορικές που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, όπως είναι οι μεταφορές μετακομίσεις Χαλάνδρι, υπάρχουν ωστόσο και εταιρίες που η δράση τους λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την Αθήνα.

Χρονοδιάγραμμα Συσκευασίας

Η οργάνωση και ο προγραμματισμός είναι απαραίτητα όταν πακετάρετε για μια μετακόμιση. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για τη μετακόμισή σας και οργανώστε τα αντικείμενα ανά δωμάτιο, κοινή λειτουργία ή χρήση. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αφετηρία.

  • Ξεκινήστε με αντικείμενα που δεν θα χρειαστείτε αμέσως. Ξεκινήστε με την συσκευασία αντικειμένων που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπακετάρετε.
  • Συσκευάστε παρόμοια αντικείμενα μαζί. Μείνετε οργανωμένοι συσκευάζοντας παρόμοια αντικείμενα μαζί με βάση το δωμάτιο ή τη χρήση. Η ομαδοποίηση των αντικειμένων σας θα σας βοηθήσει και κατά την τοποθέτηση των πραγμάτων σας στο νέο σπίτι.
  • Διατηρήστε τα βασικά αντικείμενα συσκευασμένα ξεχωριστά ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση. Κανείς δεν θέλει να ψάχνει σε κουτιά για να βρει τα απαραίτητα αντικείμενα. Η συσκευασία πραγμάτων όπως οι πρώτες βοήθειες ή οι φακοί στο ίδιο κουτί μπορεί να εξαλείψει την απογοήτευση.
  • Βάλτε ετικέτα σε κάθε κουτί ανάλογα με το περιεχόμενο και το δωμάτιό του. Η επισήμανση των κουτιών με το περιεχόμενο και το δωμάτιο θα απλοποιήσει το ξεπακετάρισμα. Τα κουτιά μπορούν να ξεπακεταριστούν απευθείας στα σωστά δωμάτια.
  • Κωδικοποιήστε τα κουτιά με χρωματικό κώδικα ανά δωμάτιο. Η ύπαρξη ενός συστήματος χρωμάτων για κάθε δωμάτιο μπορεί να διασφαλίσει την οργάνωση όταν πρόκειται για τη συσκευασία.
    Αφήστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να συσκευάσετε. Συνήθως είναι καλύτερο να δώσετε στον εαυτό σας λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε για να οργανώσετε και να πακετάρετε. Η δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος συσκευασίας για μια μετακόμιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο.
  • Φορτώστε πρώτα τα έπιπλα, τις συσκευές και τα μεγαλύτερα αντικείμενα. Η κίνηση αυτή αφήνει περισσότερο χώρο για τα μικρότερα αντικείμενα προς την πόρτα του φορτηγού, διευκολύνοντας την εκφόρτωση.
Διαβάστε:  Μετακόμιση και Συσκευασία - Πως να κινηθείτε

Το Ψυχολογικό της Υπόθεσης

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για να αποχαιρετήσετε το παλιό σας σπίτι. Διοργανώστε ίσως μια μικρή συνάντηση με φίλους ή αφιερώστε λίγο χρόνο μόνοι σας για να θυμηθείτε τις όμορφες στιγμές που περάσατε εκεί. Έστω λοιπόν ότι μετακομίζετε στην Καλλιθέα και αναζητείτε υπηρεσίες για μεταφορές μετακομίσεις Καλλιθέα. Μόλις κανονίσετε τα διαδικαστικά της μετακόμισης με τους επαγγελματίες, καλέστε τους αγαπημένους σας σπίτι ώστε να απολαύσετε μια τελευταία βραδιά όλο αναμνήσεις!

 

Leave your comment
Comment
Name
Email