Ποιος Δικηγόρος Κάνει για Μένα;

Ποιος Δικηγόρος Κάνει για Μένα;

Στην πορεία της ζωής μας, υπάρχουν στιγμές που μας βρίσκουν σε ανάγκη νομικής συμβουλής και υποστήριξης. Είτε πρόκειται για ζητήματα προσωπικής φύσης, είτε για επαγγελματικές υποθέσεις, η επιλογή του κατάλληλου δικηγόρου μπορεί να καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία της υπόθεσής σας. Ωστόσο, με τόσους επαγγελματίες νομικούς εκεί έξω, πώς μπορείτε να βρείτε αυτόν που θα ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας;

Στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, θα εξετάσουμε τις στρατηγικές και τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη στην προσπάθειά σας να βρείτε τον ιδανικό δικηγόρο.

Υπηρεσίες παραπομπής δικηγόρων

Οι υπηρεσίες παραπομπής δικηγόρων είναι μια άλλη πηγή πληροφοριών. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διακύμανση στην ποιότητα των υπηρεσιών παραπομπής δικηγόρων, παρόλο που απαιτείται η έγκρισή τους από τον κρατικό δικηγορικό σύλλογο. Ορισμένες υπηρεσίες παραπομπής δικηγόρων ελέγχουν προσεκτικά τους δικηγόρους και παραθέτουν στον κατάλογο μόνο όσους διαθέτουν συγκεκριμένα προσόντα και ορισμένη εμπειρία. Αντίθετα, άλλες υπηρεσίες παραθέτουν στον κατάλογο οποιονδήποτε δικηγόρο με καλή εγγραφή στον κρατικό δικηγορικό σύλλογο, ο οποίος διατηρεί ασφάλιση αστικής ευθύνης. Πριν επιλέξετε μια υπηρεσία παραπομπής δικηγόρων, ρωτήστε σχετικά με τα προσόντα για τη συμπερίληψη ενός δικηγόρου και τη διαδικασία ελέγχου.

Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μην πάρετε από μια υπηρεσία παραπομπής δικηγόρων είναι μια εικόνα της φιλοσοφίας του δικηγόρου. Για παράδειγμα, δεν θα γνωρίζετε το στυλ επικοινωνίας και δικαστικής διαδικασίας του δικηγόρου.

Σκεφτείτε έναν ειδικό

Λάβετε υπόψη ότι ένας “γενικός ιατρός” που ασχολείται με πολλούς νομικούς τομείς μπορεί να μην γνωρίζει αρκετά για τον συγκεκριμένο τομέα που σας απασχολεί ώστε να είναι αποτελεσματικός. Για παράδειγμα, από τους χιλιάδες δικηγόρους στην Αθήνα σήμερα, πιθανώς λιγότεροι από 1000 δικηγόροι Αθήνα διαθέτουν επαρκή κατάρτιση και εμπειρία στο δίκαιο των μικρών επιχειρήσεων ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμοι σε έναν επίδοξο επιχειρηματία.

Διαβάστε:  Δικηγόρος για συμβόλαια ακινήτων - Διαδικασία

Μπορεί να αξίζει να συνεργαστείτε με έναν δικηγόρο που γνωρίζει ήδη τον τομέα, όπως οι διακρίσεις στον τομέα της απασχόλησης, οι νόμοι περί χωροθέτησης, ο σχεδιασμός λογισμικού ή η αδειοδότηση εστιατορίων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επωφεληθείτε από το γεγονός ότι ο δικηγόρος βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά στην καμπύλη μάθησης. Ένας ειδικός μπορεί να χρεώνει λίγο περισσότερο, αλλά συχνά είναι χρήματα που ξοδεύονται καλά.

Πάρτε συνέντευξη από τους υποψήφιους δικηγόρους

Όταν λάβετε τα ονόματα αρκετών καλών υποψήφιων δικηγόρων, το επόμενο βήμα είναι να μιλήσετε με τον καθένα προσωπικά. Εάν περιγράψετε εκ των προτέρων τις ανάγκες σας, πολλοί δικηγόροι θα είναι πρόθυμοι να συναντηθούν μαζί σας για μισή ώρα περίπου χωρίς χρέωση, ώστε να μπορέσετε να τους αξιολογήσετε και να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Προσωπικότητα

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην προσωπική χημεία μεταξύ εσάς και του δικηγόρου σας. Ανεξάρτητα από το πόσο έμπειρος και καλά συστημένος είναι ένας δικηγόρος, μπορεί να μην επιτύχετε ποτέ μια ιδανική σχέση δικηγόρου-πελάτη εάν αισθάνεστε άβολα με το συγκεκριμένο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πρώτης ή των δύο συναντήσεών σας.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και αναζητήστε έναν δικηγόρο του οποίου η προσωπικότητα είναι συμβατή με τη δική σας. Αναζητήστε επίσης την εμπειρία, την προσωπική σχέση και την προσβασιμότητα.

Leave your comment
Comment
Name
Email