Ποια τα οφέλη επιλογής έμπειρου Λογιστή

Ποια τα οφέλη επιλογής έμπειρου Λογιστή

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, πιθανότατα έχετε συνεργαστεί με έναν λογιστή κάποια στιγμή. Αλλά ξέρατε ότι οι λογιστές μπορούν να κάνουν περισσότερα από τους φόρους και την τήρηση βιβλίων σας; Δεδομένου ότι η λογιστική έχει να κάνει με την ερμηνεία πληροφοριών σχετικά με τα οικονομικά και τις λειτουργίες ενός ατόμου ή μιας εταιρείας, οι λογιστές μπορούν να αποτελέσουν βασικό μέρος της ομάδας χρηματοοικονομικών συμβούλων σας, βοηθώντας σας να πλοηγηθείτε σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν τα οικονομικά σας. Αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει ένας λογιστής για εσάς και την επιχείρησή σας; Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να σας εκπλήξουν.

1. Να σας βοηθήσει στη διαδικασία δανεισμού

Η έναρξη μιας επιχείρησης συχνά περιλαμβάνει τη λήψη δανείου. Έχοντας έναν λογιστή που κατανοεί την οικονομική σας θέση μπορεί να σας βοηθήσει να παρουσιάσετε τον σκοπό του δανείου και να εξετάσετε διάφορες επιλογές χρηματοδότησης. Μόλις πληρούνται οι ανάγκες των πελατών, οι λογιστές μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην επόμενη φάση της απόκτησης ενός δανείου. Ένα λογιστικό γραφείο Αθήνα μπορεί να φέρει λύσεις σε πολύπλοκα ζητήματα

Οι λογιστές βοηθούν τους πελάτες να συλλέξουν τις πληροφορίες και τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για ένα δάνειο, από την ποσοτικοποίηση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης και τις πιστωτικές ανάγκες μέχρι τον προσδιορισμό των πηγών αποπληρωμής. Με αυτά τα δεδομένα, οι λογιστές μπορούν επίσης να συνεργαστούν με πελάτες για να δημιουργήσουν συναρπαστικές αιτήσεις δανείου που μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες μια τράπεζα να εγκρίνει το αίτημα.

2. Ελέγξτε τα έγγραφα και τις συμβάσεις σας

Εάν συνάπτετε συμφωνία με πιθανές φορολογικές ή λογιστικές επιπτώσεις, είναι πιθανώς καλή ιδέα να αναθεωρήσετε το έγγραφο από τον λογιστή σας. Οι λογιστές μπορούν να αναλύσουν τη συμφωνία και να σας ενημερώσουν για τις φορολογικές και λογιστικές συνέπειες που θα επηρεάσουν τις οικονομικές προοπτικές ενός ατόμου ή ενός οργανισμού. Οι προοπτικές τους βοηθούν τον πελάτη τους να αποφύγει τις αρνητικές συνέπειες που σχετίζονται με τη διαχείριση μετρητών, τον οικονομικό προγραμματισμό, τις οικονομικές καταστάσεις και την ασφάλιση.

Διαβάστε:  Οι υπάλληλοι που παραιτούνται δεν είναι ο εχθρός σας

3. Βοηθήστε με τον προγραμματισμό περιουσίας και εμπιστοσύνης

Δεδομένου ότι οι φόροι σας μπορεί να επηρεάσουν την περιουσία σας, μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε με έναν λογιστή για να βεβαιωθείτε ότι περισσότερα από τα περιουσιακά σας στοιχεία που κερδίζετε με κόπο πηγαίνουν στους κληρονόμους ή σε φιλανθρωπικά ιδρύματά σας και όχι στην κυβέρνηση.

Οι λογιστές μπορούν να παρέχουν στρατηγικές που επιτρέπουν στους πελάτες τους να μεταβιβάζουν περιουσιακά στοιχεία σε παιδιά ή εγγόνια πριν πεθάνουν ή να παρέχουν στρατηγικές που θα επιτρέψουν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να επωφεληθούν από τη γενναιοδωρία του πελάτη ελαχιστοποιώντας τις φορολογικές επιπτώσεις. Αναζητήστε τοπικά στα νότια λογιστικό γραφείο καλλιθέα και μελετήστε κριτικές.

Αυτές οι στρατηγικές βοηθούν τους πελάτες να διασφαλίσουν ότι ένα μεγαλύτερο ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων τους πηγαίνει σε οργανισμούς που παρέχουν κοινωνικό καλό.

4. Καθοδηγήστε τον σχεδιασμό διαδοχής επιχειρήσεων

Εκτός από τις καθημερινές οικονομικές αποφάσεις, ο λογιστής σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το μέλλον της επιχείρησής σας. Αυτό περιλαμβάνει την κατάρτιση σχεδίων διαδοχής, εάν θέλετε να μεταδώσετε την επιχείρησή σας στην επόμενη γενιά των μελών της οικογένειας ή στους υπαλλήλους.

5. Παροχή εικονικών υπηρεσιών

Εάν η επιχείρησή σας δεν είναι αρκετά μεγάλη για να προσλάβετε έναν οικονομικό διευθυντή, αλλά θα επωφεληθείτε από προσαρμοσμένες οικονομικές συμβουλές, μπορείτε να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες. Καθώς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες γίνονται όλο και πιο εικονικές, μπορείτε να αναθέσετε την οικονομική επίβλεψη και την τεχνογνωσία σε λογιστές ή επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα χωρίς να πληρώσετε για την ασφάλιση υγείας και τις αποδοχές διακοπών τους.

Με διαδικτυακό λογιστικό λογισμικό, τηλεδιάσκεψη και κοινή χρήση ηλεκτρονικών εγγράφων, ο λογιστής σας μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε αποφάσεις σχετικά με φόρους, ταμειακές ροές, στρατηγική και πολλά άλλα πράγματα πέρα από την απλή πληρωμή τους για να υποβάλουν φορολογική δήλωση κάθε άνοιξη.

Διαβάστε:  Πώς να Φτιάξετε την Τέλεια Checklist Μετακόμισης

6. Σας βοηθά να καταλάβετε πώς να μεγαλώσετε

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, γνωρίζετε ότι η επιτυχία της εταιρείας σας εξαρτάται από την πρόσληψη των κατάλληλων ανθρώπων τη σωστή στιγμή. Οι λογιστές είναι σε τέλεια θέση για να βοηθήσουν τους πελάτες να καταλάβουν πώς να αναπτύξουν την επιχείρησή τους με έξυπνες προσλήψεις.

Παρέχοντας στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οικονομικές μετρήσεις που εστιάζουν στους ανθρώπους κάθε μήνα, όπως λειτουργικό κέρδος ανά εργαζόμενο και μέση δαπάνη ανά εργαζόμενο, οι λογιστές μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να διαχειριστούν το μεγαλύτερο περιουσιακό τους στοιχείο – το εργατικό δυναμικό τους», λέει.

Leave your comment
Comment
Name
Email