8 ιδέες οργάνωσης μικρής κουζίνας για καθαρό χώρο

8 ιδέες οργάνωσης μικρής κουζίνας για καθαρό χώρο

Μια ακατάστατη κουζίνα μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στα μάτια, ειδικά αν ο χώρος είναι μικρός στην αρχή. Είτε πρόκειται για έναν πάγκο γεμάτο με μίξερ και μπαχαρικά, είτε για ένα ντουλάπι που φαίνεται πάντα πολύ γεμάτο, απλά το να πετάτε τα αντικείμενα έξω δεν θα λύσει απαραίτητα τα προβλήματά σας με τον χώρο.

Στην πραγματικότητα, όλα τα προβλήματα αποθήκευσης της μικρής κουζίνας σας μπορεί να καταλήγουν στο σημείο που φυλάτε τις συσκευές και τα συστατικά σας και στον τρόπο με τον οποίο βελτιστοποιείτε κάθε επιφάνεια, κούμπωμα και τοίχο για να διασφαλίσετε ότι οι επιφάνειές σας είναι καθαρές και ότι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είδη σας είναι εύκολα προσβάσιμα.

Διαβάστε παρακάτω για τις καλύτερες ιδέες μας για την οργάνωση της μικρής κουζίνας για να σας δώσουμε άφθονο χώρο για να προετοιμάσετε τα γεύματά σας.

1. Διατηρήστε τους μετρητές σας καθαρούς

Αυτό μπορεί να σας φαίνεται άβολο, αλλά αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τους μετρητές σας ως αποθηκευτικό χώρο. Αν και είναι εύκολο να αφήσετε τα ταχυδρομεία, τα φρούτα, την αλατιέρα, τα μπουκάλια λαδιού και τις συσκευές να συσσωρεύονται, πάρα πολλά αντικείμενα θα μειώσουν μόνο τον πρωταρχικό σκοπό ενός πάγκου: τον χώρο εργασίας μαγειρέματος.

Η εύρεση ενός νέου σπιτιού για τυχόν αδέσποτα αντικείμενα θα κάνει τις επιφάνειες να καθαρίζονται πιο γρήγορα και θα δώσει στην κουζίνα σας μια πιο ανοιχτή, ευρύχωρη εμφάνιση.

2. Κρεμάστε μαχαίρια από μαγνητικό ράφι

Τα ογκώδη μπλοκ μαχαιριών καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον πάγκο. Σε ένα μικρό διαμέρισμα ή μια συμπαγή κουζίνα, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης. Με μια μαγνητική λωρίδα, ισχυρή κόλλα και μερικές άλλες φθηνές αγορές υλικού, μπορείτε να φτιάξετε μια μαγνητική λωρίδα μαχαιριού DIY για να ελευθερώσετε την επιφάνειά σας και να κρατήσετε τις λεπίδες σας κοντά σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα προσιτό σετ online και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το ρυθμίσετε.

Διαβάστε:  Επικονδυλίτιδα - Συμπτώματα και Αιτίες

3. Κρεμάστε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας (ή αποθηκεύστε τα στην εστία)

Αντί να μπλοκάρετε ένα ράφι ή ένα ντουλάπι με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας, σκεφτείτε να τα επιπλεύσετε σε μια στιβαρή βάση κατσαρόλας. Δεδομένου ότι η εγκατάσταση μιας σχάρας κατσαρόλας περιλαμβάνει την τοποθέτησή της στις δοκούς στήριξης της οροφής σας (αντί απλώς να τις βιδώνετε στη γυψοσανίδα), θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τα τρυπάνια και άλλα εργαλεία για να το κάνετε σωστά.

4. Βάλτε σε λειτουργία τον κατακόρυφο χώρο σας

Ο κάθετος χώρος, οι τοίχοι, τα πλαϊνά του ψυγείου σας, το εσωτερικό ενός ντουλαπιού ή συρταριού, αποτελούν πρωταρχικό ακίνητο για ορισμένα από τα υλικά και τα εργαλεία της κουζίνας σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε συμπαγή και διακριτικά κουμπιά στα κάτω ντουλάπια σας για να αποθηκεύσετε πράγματα όπως μπουκάλια λαδιού και ξιδιού ή τα μπαχαρικά και τα χύμα είδη σας all-star.

Οι λύσεις αποθήκευσης όπως οι μανταλάκια, είναι ένας ευέλικτος τρόπος για να κρεμάσετε τα πάντα, από κατσαρόλες και τηγάνια μέχρι χτυπητήρια, κούπες, τρίφτες και πολλά άλλα.

5. Μεταφέρετε τα σνακ και τα δημητριακά σε δοχεία ή βάζα Mason

Εάν αγοράζετε χύμα είδη όπως ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη και άλλα βασικά είδη, μπορείτε να εξορθολογίσετε τον χώρο σας απλά ρίχνοντάς τα σε ομοιόμορφα δοχεία και βάζα Mason. Τα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων όπως αυτά δεν είναι μόνο αεροστεγή (για να διατηρούν τα τρόφιμά σας φρέσκα και να αυξάνουν τη διάρκεια ζωής τους), αλλά και να στοιβάζονται. Είναι ανθεκτικά και καθαρά, που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τι έχετε – αλλά μπορείτε επίσης να κολλήσετε μια ετικέτα σε αυτά. Τα ευαίσθητα αντικείμενα στις μεταφορές μετακομίσεις θέλουν προσοχή.

Διαβάστε:  Συμβουλές SEO για να ενισχύσετε την οργανική σας επισκεψιμότητα

6. Προσθήκη νέου χώρου με νησίδα

Εάν η κουζίνα σας έχει μια άδεια γωνία ή λίγο αχρησιμοποίητο χώρο, σκεφτείτε να τοποθετήσετε νησίδα ως βιβλιοθήκη ή αυτόνομο κομμάτι. Μια νησίδα κουζίνας μπορεί να είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων για τον φούρνο μικροκυμάτων ή την καφετιέρα σας και συχνά συνοδεύεται από ενσωματωμένα ράφια όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τις σανίδες κοπής, τα βιβλία μαγειρικής, τις πετσέτες χεριών και άλλα διάφορα αντικείμενα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να ετοιμάσετε φαγητό εάν ο πάγκος σας δεν προσφέρει αρκετό χώρο.

7. Γίνετε δημιουργικοί με τα συρτάρια σας

Στα συρτάρια σας είναι πιθανό να πετάτε τα σκεύη και τις πετσέτες χεριών σας, αλλά με έξυπνη στρατηγική μπορεί να τα μετατρέψει σε κάτι πολύ πιο χρήσιμο από μια εργαλειοθήκη. Για παράδειγμα, αντί να κρατάτε τα μπαχαρικά σας σε έναν ηλιόλουστο πάγκο ή κοντά στη σόμπα (όπου η θερμότητα μπορεί γρήγορα να δημιουργήσει πρόβλημα), τοποθετήστε μερικά κομψά πλαστικά ένθετα δίπλα-δίπλα σε ένα συρτάρι για να δημιουργήσετε τη δική σας οργάνωση για βαζάκια μπαχαρικών. Αν έρθει η ώρα να μεταφέρετε κάποια από αυτά, συσκευάστε τα καλά ώστε η μικρομεταφορά να γίνει με ασφάλεια.

Εάν έχετε ογκώδη σκεύη, αποφύγετε να τα κολλήσετε σε ένα συρτάρι, όπου θα πιάσουν πολύτιμο χώρο και κρεμάστε τα σε μια ράγα κατσαρόλας ή μανταλάκι. Ο καλύτερος τρόπος για να τακτοποιήσετε τα συρτάρια σας είναι να ξεκινήσετε από το μηδέν: Καθαρίστε τα, οργανώστε τα ανά τύπο (είτε πρόκειται για μαχαιροπίρουνα, πιατέλες σερβιρίσματος, σανίδες κοπής ή άλλα) και τοποθετήστε τα σε συρτάρια με πρόσθετα ράφια.

8. Βάλτε εποχιακά είδη στην αποθήκευση

Εάν έχετε μεγάλα είδη κουζίνας που αναμένετε να χρησιμοποιήσετε εποχιακά, όπως αποχυμωτή ή εορταστικά σκεύη, σκεφτείτε να τα στοιβάζετε έξω από το σπίτι σας. Μπορείτε να διατηρήσετε τέτοια αντικείμενα ασφαλή κρατώντας τα αρχικά τους κουτιά αποστολής, τυλίγοντάς τα σε ένα σεντόνι ή πετσέτα ή χρησιμοποιώντας φίλτρα καφέ, μεμβράνη με φυσαλίδες και άλλες μορφές επένδυσης για να αποτρέψετε το σπάσιμο των εύθραυστων αντικειμένων.

Διαβάστε:  Ποια όργανα και συστήματα επηρεάζει η νόσος του Graves;
Leave your comment
Comment
Name
Email