Οι υπάλληλοι που παραιτούνται δεν είναι ο εχθρός σας

Οι υπάλληλοι που παραιτούνται δεν είναι ο εχθρός σας

Κάθε εργαζόμενος έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους για να παραιτηθεί. Εκτός και αν ενθαρρύνετε μια τοξική κουλτούρα εργασίας, αυτοί οι λόγοι πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση με εσάς. Ίσως ανησυχούν για την υγεία τους ή την υγεία της οικογένειάς τους και χρειάζονται μια θέση όπου μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση. Ίσως προσπαθούν να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό και αναζητούν έναν μισθό που τους δίνει λίγο περισσότερο χώρο στον προϋπολογισμό τους.

Ίσως οι προσωπικές τους συνθήκες άλλαξαν και πρέπει να φροντίζουν ένα παιδί ή άλλο μέλος της οικογένειας και χρειάζονται πιο ευέλικτα ωράρια εργασίας. Ή ίσως θέλουν να προχωρήσουν σε διαφορετικό ρόλο, να προχωρήσουν στην καριέρα τους ή ακόμα και να πάνε την καριέρα τους σε διαφορετική κατεύθυνση.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν έχει να κάνει με εσάς. Έχει να κάνει με τις προσωπικές τους ανάγκες και την επαγγελματική πορεία που έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους. Η στάση σας, όμως, μπορεί να την κάνει προσωπική και να έχει επιπτώσεις πέρα ​​από την τρέχουσα κατάσταση.

ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΡΟΙ

Συχνά λέγεται στους εργαζόμενους να αποφεύγουν να χαλάνε γέφυρες όταν φεύγουν από έναν εργοδότη. Όμως αυτή η συμβουλή είναι αμφίδρομη, όπως ένας εργαζόμενος μπορεί και πρέπει να αποφεύγει να καίει γέφυρες, οι εργοδότες έχουν την ίδια ευθύνη. Εάν σκέφτεστε σοβαρά να κρατήσετε τον υπάλληλο σας, κάντε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του. Ίσως μπορείτε να τους δώσετε μια αύξηση, ευέλικτο ωράριο ή άλλα προνόμια που θα τους κρατούσαν στη ζωή.

Ακόμα κι αν δεν είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στις ανάγκες τους, το να κάνετε ερωτήσεις με ανοιχτό μυαλό βοηθάει πολύ στην κατανόηση των λόγων που αποχωρεί ο υπάλληλος σας και για να σας δώσει ιδέες για το πώς να εμποδίσετε το υπόλοιπο προσωπικό σας να σας ακολουθεί. Πολλές φορές απευθύνονται ή αναζητούν δικηγόρο εργατολόγο. ώστε να βρουν λύση στα αδιέξοδα που έχουν μπροστά τους.

Διαβάστε:  Πώς να Φτιάξετε την Τέλεια Checklist Μετακόμισης

Ο πρώην υπάλληλος σας είναι ένας πλούτος γνώσεων και με ανοιχτό μυαλό, μπορείτε να ανακαλύψετε επιδέξια τις πληροφορίες από αυτόν. Ίσως μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μια μόνιμη διαφορά στο εργασιακό σας περιβάλλον, ενθαρρύνοντας άλλους υπαλλήλους να παραμείνουν στο πλοίο.

Μάλλον έχουν επίσης ένα δίκτυο που περιλαμβάνει άλλους με παρόμοιες δεξιότητες. Μια λαμπερή παραπομπή από αυτούς θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ταλέντο αντικατάστασης υψηλού διαμετρήματος – ταλέντο που δεν χρειάζεται καν να το κυνηγήσετε. Μην απορρίψετε την πιθανότητα να τους επαναπροσλάβετε στο μέλλον. Ακόμα και οι δικηγόροι για συντάξεις είναι πολύ σημαντικό να έχουν πείρα για να βοηθήσουν έναν άνθρωπο.

Αν και μπορεί να διαφωνείτε με τις αποφάσεις τους τώρα, κανείς από εμάς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Εάν ο αγαπημένος σας υπάλληλος είναι στην αγορά για μια νέα θέση τους επόμενους μήνες ή χρόνια, να είστε σίγουροι ότι θα θυμούνται τα λόγια που είπατε όταν έφυγε.

Ο χωρισμός με φιλικούς όρους αφήνει ανοιχτή την πόρτα για επαναπρόσληψη στο μέλλον. Το να βάλεις γκάζι σε έναν εργαζόμενο, να ντροπιάζεις έναν εργαζόμενο επειδή έφυγε ή να στείλεις υπαλλήλους σε ταξίδι ενοχής για να προσπαθήσουν να τους χειραγωγήσουν ώστε να παραμείνουν είναι όλοι τρόποι με τους οποίους οι εργοδότες καίνε γέφυρες.

Συμπερασματικά

Τα λόγια σας δεν αλλάζουν τις συνθήκες της ζωής τους ή τα σχέδιά τους για το μέλλον, αλλά η σωστή επιλογή τους μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το δίκτυό σας, να διατηρήσετε ανέπαφες τις σχέσεις σας και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τους σημερινούς υπαλλήλους σας.

Διαβάστε:  Ανακαίνιση Επαγγελματικών Χώρων: Πώς να την Κάνετε Σωστά;
Leave your comment
Comment
Name
Email