Πώς να Γίνεις ένας Πετυχημένος Δικηγόρος;

Πώς να Γίνεις ένας Πετυχημένος Δικηγόρος;

Ενδιαφέρεστε να γίνετε δικηγόρος; Θέλετε να μάθετε τι κάνει έναν καλό δικηγόρο; Αυτός ο οδηγός περιγράφει τις βασικές δεξιότητες που χρειάζεται ένας δικηγόρος και τα χαρακτηριστικά για να πετύχει κάποιος ως δικηγόρος, μακροπρόθεσμα.

Ποιες δεξιότητες έχουν οι καλοί δικηγόροι;

Ένας καλός δικηγόρος διαθέτει υψηλές δεξιότητες. Μπορείτε να αρχίσετε να αναπτύσσετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να γίνετε καλός δικηγόρος στο A-Level, στο πανεπιστήμιο, μέσω της εργασιακής εμπειρίας σε δικηγορικό γραφείο, μιας νομικής μαθητείας, ενός τίτλου CILEx κ.α

Θα πρέπει να αναπτύξετε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, από την επικοινωνία έως την έρευνα και από τη δημιουργική έως τη λογική σκέψη. Για να είστε καλός δικηγόρος, πρέπει να έχετε:

Ισχυρή γνώση του δικαίου
καλή κρίση και ικανότητα λήψης αποφάσεων
ερευνητικές και αναλυτικές ικανότητες
δεξιότητες γραφής και κατανόησης
καλές ικανότητες επικοινωνίας, δημόσιας ομιλίας και ακρόασης
ηγετικές ικανότητες και ικανότητες λογικής σκέψης

Οι καλοί δικηγόροι δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν και είναι προληπτικοί, όχι αντιδραστικοί. Οι δεξιότητες που χρειάζεται ένας δικηγόρος καλλιεργούνται με την πάροδο του χρόνου και αποκτώνται με την εμπειρία. Είτε έχετε μόλις αρχίσει να σπουδάζετε νομικά, είτε ξεκινάτε τη νομική σας καριέρα είτε έχετε 20 χρόνια νομικής εμπειρίας, θα αναπτύσσετε συνεχώς αυτές τις βασικές δικηγορικές δεξιότητες.

Βασικές δεξιότητες για δικηγόρους

Γνώση του νόμου

Η καλή γνώση του νόμου αποτελεί βασική θεμελιώδη δεξιότητα για τους δικηγόρους. Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε καριέρα σε έναν συγκεκριμένο τομέα του δικαίου, αφιερώστε το χρόνο σας στην ανάπτυξη των νομικών σας γνώσεων στον εν λόγω νομικό κλάδο.

Καλή επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σχέσης δικηγόρου-πελάτη. Πρέπει να ξέρετε πώς να επικοινωνείτε σε κάθε λογής κατάσταση, οπότε δεν πρέπει να χάνετε ποτέ την ευκαιρία να ακονίσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες. Η ακρόαση και η ανταπόκριση αποτελούν πυλώνες της καλής επικοινωνίας ως δικηγόρος και εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους πελάτες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Διαβάστε:  Πως θα βρω έναν καλό δικηγόρο;

Δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα είναι επίσης μια βασική δεξιότητα για τους δικηγόρους. Ο νόμος δεν είναι καθαρά επιστήμη, υπάρχει τέχνη στην αποτελεσματική νομική πρακτική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να “σκεφτείτε έξω από το κουτί” για να βρείτε μια λύση. Ένας καλός δικηγόρος γνωρίζει πώς να εφαρμόζει τη δημιουργικότητα υπό πίεση.

Leave your comment
Comment
Name
Email