Ποιοι είναι οι Βασικοί Τύποι Μασάζ;

Ποιοι είναι οι Βασικοί Τύποι Μασάζ;

Τι είναι η θεραπεία μασάζ;

Η θεραπεία μασάζ, η οποία εκτελείται από εξουσιοδοτημένο θεραπευτή μασάζ, περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων πιέσεων, κινήσεων και τεχνικών για τον χειρισμό των μυών και άλλων μαλακών ιστών του σώματος. Με στόχο την εκτόνωση του νευρικού σας συστήματος, η θεραπεία μασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απελευθέρωση του στρες και της έντασης, την ανακούφιση από τα συμπτώματα, την επούλωση τραυματισμών και την υποστήριξη της ευεξίας.

Τύποι θεραπείας μασάζ

Τα μασάζ υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Ακολουθούν μερικές από τις προσφορές που μπορεί να βρείτε στο μενού μιας θεραπείας μασάζ. Τους περισσότερους τύπους μπορείτε να τους βρείτε ψάχνοντας υπηρεσίες όπως είναι μασάζ Αθήνα.

Σουηδικό μασάζ

Αισθάνεστε αγχωμένοι; Το σουηδικό μασάζ είναι η κλασική επιλογή για μεγάλη χαλάρωση. Το σουηδικό μασάζ είναι συνήθως ένα μασάζ για όλο το σώμα που χρησιμοποιεί ως εργαλείο του το απαλό άγγιγμα. Είναι μια καλή επιλογή για άτομα που είναι καινούργια στο μασάζ. Μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα. Το σουηδικό μασάζ είναι επίσης μια καλή οδός για την ενθάρρυνση μιας χαλαρής συναισθηματικής κατάστασης του νου, η οποία μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στους μυς σας.

Βαθύ μασάζ ιστών

Οι μύες σας σφίγγονται από την επαναλαμβανόμενη χρήση – ακόμη και από κάτι λιγότερο ενεργό, όπως το να κάθεστε, να οδηγείτε ή να καμπουριάζετε πάνω από το φορητό σας υπολογιστή. Το βαθύ μασάζ ιστού εισχωρεί στους μύες και τους τένοντες σας για να απελευθερώσει αυτό το σφίξιμο. Είναι καλό για άτομα με τραυματισμούς, γενικό μυϊκό σφίξιμο και χρόνιους μυϊκούς πόνους.

Διαβάστε:  13 μυστικά των ειδικών για λαμπερά μαλλιά

Αθλητικό μασάζ

Τα αθλητικά μασάζ είναι παρόμοια με τα μασάζ βαθιών ιστών, αλλά επικεντρώνονται στους μύες που δέχονται χτυπήματα όταν αθλείστε ή κάνετε κάποια άλλη επαναλαμβανόμενη σωματική δραστηριότητα. Οι αθλητές και οι χορευτές χρησιμοποιούν το σώμα τους διαφορετικά από τον μέσο άνθρωπο. Ένας θεραπευτής μασάζ με εμπειρία στο αθλητικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του σώματος.

Μασάζ στα σημεία σύσφιξης

Ένας κόμπος στον αυχένα σας ή ένα σφιχτό σημείο στην πλάτη σας είναι γνωστό ως σημείο πυροδότησης. Ένα σημείο πυροδότησης είναι ένας μικροσκοπικός μυϊκός σπασμός ή ένα σφιχτό σημείο στον ιστό. Σε ένα μασάζ σημείου trigger point, ο θεραπευτής μασάζ χρησιμοποιεί εστιασμένη και άμεση πίεση για να στοχεύσει αυτά τα σημεία. Αυτό αυξάνει τη ροή του αίματος στις περιοχές, βοηθώντας τις να απελευθερωθούν. Αυτός ο τύπος μασάζ μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος για άτομα με χρόνιο πόνο.

Μυοπεριτονιακή απελευθέρωση

Η περιτονία είναι ένας ιστός συνδετικού ιστού κάτω από το δέρμα. Υποστηρίζει τους μύες και μας επιτρέπει να κινούμαστε ελεύθερα. Όταν κάνετε μυοπεριτονιακή απελευθέρωση, ο θεραπευτής του μασάζ σας θα “ζυμώνει” και θα τεντώνει τους μύες και την περιτονία για να αποβάλει την ένταση και το σφίξιμο. Είναι μια μορφή βαθιάς διάτασης που χρησιμοποιείται συχνά μαζί με άλλες θεραπευτικές τεχνικές μασάζ. Είναι ιδανική για να ανοίξετε το σφίξιμο στον αυχένα, τους ώμους και το άνω και κάτω μέρος της πλάτης σας.

Leave your comment
Comment
Name
Email