Πώς να Γίνεις Ακαδημαϊκός;

Πώς να Γίνεις Ακαδημαϊκός;

Ο ακαδημαϊκός είναι ένα άτομο που έχει τελειώσει τις προπτυχιακές του υποχρεώσεις, όπως η εκπόνηση διπλωματικών εργασιών και κατέχει ένα ανώτερο πτυχίο, όπως ένα διδακτορικό, και συχνά εργάζεται ως λέκτορας ή ερευνητής σε ένα πανεπιστήμιο ή επιστημονικό ίδρυμα. Ωστόσο, μπορεί να μην είστε σίγουροι για το πώς να ακολουθήσετε αυτό το επικερδές – και συχνά ιδιαίτερα ανταγωνιστικό – επάγγελμα. Επιλέγοντας την πορεία της καριέρας σας, αποκτώντας την εκπαίδευσή σας και αναζητώντας ενεργά διαφορετικούς τύπους ευκαιριών εργασίας, μπορείτε να γίνετε ακαδημαϊκός και να απολαύσετε τα οφέλη της εργασίας σε έναν τομέα που αγαπάτε.

Τι Προσόντα Χρειάζονται για γίνετε Ακαδημαϊκός;

Μάθετε πώς να είστε ακαδημαϊκός. Κάποιος που ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα συχνά εργάζεται σε ένα πανεπιστήμιο ή ερευνητικό ίδρυμα σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, όπως η βιολογία, η ιστορία ή οι πολιτικές επιστήμες. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού τους προγράμματος, οι ακαδημαϊκοί γενικά περνούν 1 ή περισσότερα χρόνια εργαζόμενοι ως βοηθοί διδασκαλίας σε ένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Θα χρειαστεί επίσης να διεξάγουν έρευνα και να ολοκληρώνουν έργα, όπως μια διατριβή. Μόλις αποφοιτήσετε, θα πρέπει να αναζητήσετε με ανταγωνιστικό τρόπο εργασία σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο, όπου θα συνεχίσετε την έρευνα, τη συγγραφή και τη διδασκαλία σας. Αν σας αρέσει να μελετάτε, να γράφετε δοκίμια και να διδάσκετε, ο ακαδημαϊκός χώρος μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Μιλήστε με έναν ακαδημαϊκό. Αν πιστεύετε ότι θέλετε να γίνετε ακαδημαϊκός, σκεφτείτε να συναντήσετε κάποιον που είναι ήδη ακαδημαϊκός στον τομέα ή την επιστήμη που επιθυμείτε. Μπορούν να σας μιλήσουν για την πραγματικότητα του ακαδημαϊκού χώρου, να απαντήσουν σε ερωτήσεις που έχετε, να σας δώσουν συμβουλές για να ξεκινήσετε και να καθοδηγήσουν τους στόχους σας για το μέλλον.

Διαβάστε:  8 Λόγοι για να Μάθετε Αγγλικά

Σκεφτείτε την προσωπικότητά σας. Μια ακαδημαϊκή καριέρα μπορεί να είναι πολύ απαιτητική. Θα πρέπει να μαθαίνετε συνεχώς νέες έννοιες και να μοιράζεστε τις γνώσεις αυτές με διάφορους τρόπους, όπως άρθρα σε περιοδικά, βιβλία και τα μαθήματα που διδάσκετε. Θα πρέπει επίσης να ανταγωνίζεστε για θέσεις εργασίας. Επιπλέον, η συνεργασία με μια πανεπιστημιακή σχολή μπορεί να απαιτεί την πλοήγηση σε ευαίσθητες προσωπικές και πολιτικές καταστάσεις. Θα χρειαστεί να παραμερίσετε τα δικά σας συναισθήματα και προκαταλήψεις για να παρέχετε ίση μεταχείριση σε όλους. Ίσως θελήσετε να θέσετε στον εαυτό σας ορισμένες από τις ακόλουθες ερωτήσεις:
Πόσο βαθιά είναι η δέσμευσή μου σε αυτόν τον τομέα;
Είμαι διατεθειμένος να μετακομίζω ενδεχομένως συχνά και να αναζητώ συνεχώς θέσεις εργασίας;
Είμαι πρόθυμος να ξεκινήσω με μερική απασχόληση ως έκτακτο μέλος ΔΕΠ;
Είμαι σε θέση να εργάζομαι σε μη δομημένο περιβάλλον και να ξεκινώ μόνος μου έργα;
Μπορώ να δημιουργήσω και να ακολουθήσω τα δικά μου ερευνητικά θέματα;
Είμαι πρόθυμος να συμμετέχω σε επιτροπή της πανεπιστημιούπολης που έχει συνεδριάσεις;
Θέλω να γίνω μέντορας φοιτητών;
Μπορώ να αντέξω τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα αυτής της σταδιοδρομίας;

Leave your comment
Comment
Name
Email