8 Λόγοι για να Μάθετε Αγγλικά

8 Λόγοι για να Μάθετε Αγγλικά

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι άνθρωποι μαθαίνουν νέες γλώσσες για πολλούς διαφορετικούς λόγους, όπως για παράδειγμα για ταξίδια ή για εργασία, και τα οφέλη μπορούν να είναι απίστευτα αξιόλογα, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Γι’ αυτό εξάλλου όλο και περισσότεροι προσπαθούν να αποκτήσουν ένα Proficiency Αγγλικών.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να αυξήσει τις πολιτισμικές γνώσεις και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο σίγουροι όταν ταξιδεύετε. Είναι επίσης γεγονός ότι η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας βελτιώνει τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες έχουν βελτιωμένη μνήμη, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης, αυξημένη συγκέντρωση, ικανότητα πολλαπλών εργασιών και καλύτερες δεξιότητες ακρόασης.

Ακούγεται υπέροχο, σωστά; Τώρα, λοιπόν, που ξέρετε ότι είναι καλή ιδέα να μαθαίνετε μια γλώσσα, γιατί είναι σημαντικό να μαθαίνετε αγγλικά;

1. Τα αγγλικά είναι μια παγκόσμια γλώσσα

Τα αγγλικά ομιλούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο από περίπου 1,75 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως – δηλαδή ένας στους τέσσερις! Το να μπορείτε να μιλάτε αγγλικά δεν σημαίνει μόνο ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με τους φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας – αν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον από άλλη χώρα, τότε οι πιθανότητες είναι ότι και οι δύο θα μιλάτε αγγλικά για να το κάνετε αυτό!

2. Η μελέτη της αγγλικής γλώσσας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά

Τα αγγλικά είναι η γλώσσα της επιστήμης, της αεροπορίας, των υπολογιστών, της διπλωματίας και του τουρισμού. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας αυξάνει τις πιθανότητές σας να βρείτε μια καλή δουλειά σε μια πολυεθνική εταιρεία εντός της χώρας σας ή να βρείτε εργασία στο εξωτερικό.

Διαβάστε:  Πως να γράψετε μια καλή πτυχιακή εργασία

3. Με τα αγγλικά, μπορείτε να σπουδάσετε σε όλο τον κόσμο

Δεδομένου ότι τα αγγλικά ομιλούνται σε τόσες πολλές διαφορετικές χώρες, υπάρχουν πολλά σχολεία και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν προγράμματα στα αγγλικά. Αν έχετε ένα καλό επίπεδο ακαδημαϊκών αγγλικών, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βρείτε την κατάλληλη σχολή και το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Επιπλέον, πολλά από τα διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκονται σε αγγλόφωνες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία. Για να κερδίσετε μια θέση σε ένα από αυτά τα διάσημα πανεπιστήμια είναι υψίστης σημασίας να μπορείτε να διαβάζετε, να γράφετε, να μιλάτε και να ακούτε στα αγγλικά.

4. Τα αγγλικά είναι η γλώσσα της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης

Αν μιλάτε αγγλικά, δεν θα χρειάζεται πλέον να βασίζεστε σε μεταφράσεις και υπότιτλους για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας βιβλία, τραγούδια, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές!

5. Είναι η γλώσσα του διαδικτύου

Τα αγγλικά είναι επίσης μια ιδιαίτερα σημαντική γλώσσα στο διαδίκτυο, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του περιεχομένου στο διαδίκτυο είναι γραμμένο στα αγγλικά. Εκτός αυτού, ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο εδρεύουν σε αγγλόφωνες χώρες.

6. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε άλλες γλώσσες

Σε γενικές γραμμές, τα αγγλικά είναι μια από τις πιο εύκολες γλώσσες για να μάθει κανείς με το απλό αλφάβητό της. Και μόλις κατακτήσετε τα αγγλικά θα έχετε αναπτύξει ικανότητες και πρακτικές που δεν είχατε πριν. Αυτές οι δεξιότητες θα μεταφερθούν σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα μάθετε.

7. Τα ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

Ακόμα και αν βρίσκεστε σε μια χώρα όπου τα αγγλικά δεν είναι η επίσημη γλώσσα, οι πιθανότητες είναι ότι τα αγγλικά θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο επικοινωνίας!

Διαβάστε:  Από την Έρευνα στην Πρακτική: Η Σημασία των Διπλωματικών Εργασιών

8. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από τη γλώσσα!

Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε ταινίες, μουσική και λογοτεχνία από εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι πολυάριθμα βιβλία από όλο τον κόσμο μεταφράζονται στα αγγλικά. Επομένως, με την κατανόηση της αγγλικής γλώσσας, ξεκλειδώνετε την πόρτα σε έναν ολόκληρο κόσμο νέων πληροφοριών και γνώσεων!

Leave your comment
Comment
Name
Email