Προκατασκευασμένα Σπίτια

Προκατασκευασμένα Σπίτια

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι ένας τύπος κτιρίου που κατασκευάζεται εκτός του εργοταξίου και στη συνέχεια μεταφέρεται στο χώρο όπου συναρμολογείται. Συνήθως κατασκευάζονται σε εργοστάσιο ή μονάδα παραγωγής, αν και ορισμένα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζονται επί τόπου χρησιμοποιώντας τεχνικές αρθρωτής κατασκευής. Οι προκατασκευασμένες κατοικίες μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο ή χάλυβα, με το ξύλο να είναι πιο συνηθισμένο λόγω του χαμηλότερου κόστους και των καλύτερων μονωτικών ιδιοτήτων του.

Ποια τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα προκατασκευασμένα σπίτια

Ένα προκατασκευασμένο σπίτι, ανεπίσημα προκατασκευασμένο, είναι ένα κτίριο που κατασκευάζεται και χτίζεται με προκατασκευή. Σε γενικές γραμμές, ο όρος αναφέρεται σε εργοστασιακά κατασκευασμένα σπίτια, αλλά περιλαμβάνει επίσης και άλλους τύπους κτιρίων, όπως κτίρια γραφείων και σχολεία.

Τα πλεονεκτήματα της προκατασκευής περιλαμβάνουν μειωμένο κόστος κατασκευής (έως και 30% λιγότερο από τις παραδοσιακές μεθόδους), ταχύτερους χρόνους ολοκλήρωσης (συχνά το μισό ή λιγότερο από αυτό που θα απαιτούσε η συμβατική κατασκευή), χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας λόγω λιγότερων αποβλήτων υλικών και καλύτερες ιδιότητες μόνωσης. Οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι είναι μια διαφορετική κατηγορία.

Κατασκευάζεται εκτός του εργοταξίου και στη συνέχεια μεταφέρεται στον τόπο όπου συναρμολογείται.

Ένα άλλο είδος προκατασκευασμένου σπιτιού κατασκευάζεται εκτός του εργοταξίου και στη συνέχεια μεταφέρεται στο χώρο όπου συναρμολογείται. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τυποποιημένα όσο και για προσαρμοσμένα σχέδια και επιτρέπει στους κατασκευαστές να εξοικονομήσουν χρήματα χρησιμοποιώντας λιγότερη εργασία στο εργοτάξιο. Οι εργάτες του εργοστασίου μπορούν να κατασκευάσουν πολλά σπίτια ταυτόχρονα. Μπορούν επίσης να κατασκευάζουν το ίδιο σπίτι ξανά και ξανά, έτσι ώστε να γίνονται πιο αποδοτικοί στην εργασία τους.

Η προκατασκευασμένη κατοικία αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί από τον κόσμο: Οι μονάδες μπορεί να σχεδιάζονται από έναν αρχιτέκτονα ή από έναν κατασκευαστή και παράγονται με τη μορφή κιτ που μπορούν να αποσταλούν.

Διαβάστε:  Υπηρεσίες Πολυτελούς μεταφοράς στην Κέρκυρα - Ποια η σωστή επιλογή

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί από τον κόσμο. Οι μονάδες μπορούν να σχεδιαστούν από έναν αρχιτέκτονα ή από έναν κατασκευαστή και παράγονται με τη μορφή κιτ που μπορούν να αποσταλούν. Οι προκατασκευασμένες κατοικίες είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις συμβατικές πρακτικές δόμησης, επειδή χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια, πόρους και χρόνο για την κατασκευή τους.

Οι προκατασκευασμένες κατοικίες έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών μεθόδων κατασκευής:

  • Μειώνει τα απόβλητα, επειδή τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν μια φορά ανακυκλώνονται για μελλοντικά έργα
  • Χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους όπως ξυλεία, σκυρόδεμα ή άλλες πρώτες ύλες που απαιτούνται για την κατασκευή
  • Προκατασκευασμένα σπίτια υπάρχουν από το 1800.
  • Τα προκατασκευασμένα σπίτια ονομάζονται μερικές φορές σπονδυλωτά σπίτια, αλλά τα σπονδυλωτά σπίτια δεν είναι πάντα προκατασκευασμένα. Η σπονδυλωτή κατασκευή περιλαμβάνει την κατασκευή τμημάτων ενός σπιτιού εκτός του εργοταξίου και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο χώρο όπου θα συναρμολογηθούν.

Αυτά ήταν συνήθως αποθηκευμένα εξαρτήματα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πολλών διαφορετικών τύπων σπιτιών με την προσθήκη χαρακτηριστικών όπως δώματα, βεράντες, γκαράζ ή υπόστεγα.

Προκατασκευασμένα Σπίτια και Συναρμολόγηση

Ένα προκάτ σπίτι είναι ένα προκατασκευασμένο κτίριο που μπορεί να παραδοθεί και να συναρμολογηθεί χωρίς βαριά μηχανήματα. Συνήθως πρόκειται για αποθηκευμένα εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πολλών διαφορετικών τύπων σπιτιών με την προσθήκη χαρακτηριστικών όπως δώματα, βεράντες, γκαράζ ή υπόστεγα.

Τα σπίτια κιτ ήταν δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τα τέλη του 19ου αιώνα έως τα μέσα του 20ού αιώνα, ιδίως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, όταν ήταν προσιτά για τον μέσο Αμερικανό επειδή απαιτούσαν λιγότερη εργασία και παρείχαν περισσότερες επιλογές από τις συμβατικές μεθόδους κατασκευής.

Διαβάστε:  Γιατί να Επιλέξετε Ιδιωτικές Μεταφορές όταν Πρόκειται για το Ταξίδι σας;

Τα σπίτια σε δομοστοιχεία κατασκευάζονται σε εργοστάσιο και στη συνέχεια μεταφέρονται στο εργοτάξιο. Είναι πολύ πιο ακριβά από τα προκατασκευασμένα σπίτια και η κατασκευή τους διαρκεί περισσότερο. Ωστόσο, επειδή παράγονται μαζικά και συναρμολογούνται στο εργοτάξιο, πολλοί προτιμούν να τα αποκαλούν σπονδυλωτά σπίτια. Τα modular σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν από προκατασκευασμένα μέρη ή να συναρμολογηθούν με προσαρμοσμένα εξαρτήματα.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια μπορούν επίσης να αποκαλούνται “σπονδυλωτά” ή προκάτ σπίτια. Κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο και στη συνέχεια μεταφέρονται στον τόπο όπου συναρμολογούνται. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα σπίτια είναι πολύ πιο κοντά στο σπίτι από τα κανονικά σπίτια, τα οποία έχουν κατασκευαστεί επί τόπου.

Συμπερασματικά

Τα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζονται εκτός εργοταξίου, στη συνέχεια αποστέλλονται στην τοποθεσία σας και συναρμολογούνται επί τόπου. Αυτή η διαδικασία είναι συχνά λιγότερο δαπανηρή από την παραδοσιακή κατασκευή, επειδή εξαλείφει την ανάγκη για επιτόπια εργασία και εξοπλισμό.

Leave your comment
Comment
Name
Email