Συσκευασία πριν την μετακόμιση

Συσκευασία πριν την μετακόμιση

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να συσκευάσουμε όλα τα αντικείμενα με τον ευκολότερο και πιο πρακτικό τρόπο.

Επιλέξτε τον τύπο του κουτιού

Ένας από τους βασικούς παράγοντες κατά τη μετακόμιση είναι να επιλέξετε το καταλληλότερο πλαίσιο ανάλογα με τις διαστάσεις, το βάρος και την ευθραυστότητα των αντικειμένων που πρόκειται να μεταφέρουμε. Υπό αυτήν την έννοια, είναι βολικό να αγοράσετε ή να νοικιάσετε κουτιά διαφόρων μεγεθών και υλικών (χαρτόνι ή πλαστικό), καθώς πρέπει να είναι ανθεκτικά. Λάβετε υπόψη ότι όχι μόνο θα φέρουν βάρος, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι θα συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο κατά τη μεταφορά.

Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης σημαντικό τα κιβώτια να συναρμολογούνται εύκολα και έτσι να αποφεύγεται η σπατάλη χρόνου κατά τη συσκευασία.

Επιπλέον υλικό

  • Υλικό πλήρωσης όπως περιτύλιγμα φυσαλίδων, εφημερίδα, κουρέλια, παλιές πετσέτες.
  • Κουβέρτες για να τυλίξετε τα πιο ογκώδη αντικείμενα και να αποφύγετε ζημιές και γρατσουνιές.
  • Αυτοκόλλητη ταινία για να σφραγίσει τα κουτιά και έναν διανομέα για να πάει πιο γρήγορα.
  • Ετικέτες για τη λίστα των περιεχομένων των πλαισίων.

Εκτός από τα κιβώτια, τα πιο κοινά και απαραίτητα υλικά πριν καλέσετε μια μεταφορική στην Αθήνα είναι:

Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας στην ένδειξη μόνο του χώρου στο οποίο ανήκει, αλλά είναι πολύ χρήσιμο να εισαγάγετε μια σημείωση που να περιγράφει όλα όσα έχουν αποθηκευτεί μέσα.

Πώς να συσκευάσετε κάθε αντικείμενο

Σε γενικές γραμμές, κατά τη συσκευασία των αντικειμένων σας, συνιστάται να χρησιμοποιείτε κουβέρτες για να τυλίγετε έπιπλα και συσκευές, να διατηρείτε τα βαρύτερα αντικείμενα σε μικρά κουτιά έτσι ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμα ή να αποθηκεύετε τα ελαφρύτερα σε μεγάλα κουτιά, αλλά να τα διανέμετε ομοιόμορφα. Βρίσκονται στο κάτω μέρος. Όσον αφορά τα εύθραυστα αντικείμενα, όπως καθρέφτες, γυαλιά, πλάκες κ.λπ., πρέπει να τυλίγονται ξεχωριστά χρησιμοποιώντας διαχωριστικά και να τυλίγονται με περιτύλιγμα φυσαλίδων. Συνιστάται επίσης να εισαγάγετε υλικό πλήρωσης στις εσωτερικές οπές για να αποτρέψετε τη σύγκρουση μεταξύ τους. Τα κοσμήματα και τα τιμαλφή πρέπει να φυλάσσονται σε κλειδωμένα κουτιά και να τα παίρνουμε μαζί μας.

Διαβάστε:  Ποιες είναι οι Θεραπείες ενός Ορθοπεδικού Χειρούργου;

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όσο βαρύτερο είναι ένα κουτί, τόσο πιο περίπλοκο θα είναι να μεταφέρθεί. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να μην υπερβαίνετε τα 20 κιλά σε βάρος.

Διανομή ανά δωμάτιο

Η αποθήκευση των αντικειμένων από τα δωμάτια θα διευκολύνει τη διανομή τους στο νέο σπίτι. Για αυτό, υπάρχουν ορισμένες προτάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη ανάλογα με τη διαμονή:

Κουζίνα: ξεπαγώστε το ψυγείο 48 ώρες πριν από την μετακόμιση και αδειάστε το ντουλάπι. Από την άλλη πλευρά, δεν συνιστάται η μεταφορά απορρυπαντικών και προϊόντων καθαρισμού, καθώς μπορούν να ανοίξουν κατά τη μεταφορά και να χυθεί το περιεχόμενό τους. Έτσι πρέπει να ξεπαγώσετε το ψυγείο σας πριν πάτε διακοπές

Σαλόνι / τραπεζαρία

Αν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα πόδια του τραπεζιού και της καρέκλας και τυλίξτε τα χαλιά σε πλαστικό ή χαρτί. Επίσης, προσπαθήστε να αποθηκεύσετε τηλεοράσεις και ηλεκτρονικό εξοπλισμό στην αρχική τους συσκευασία.

Υπνοδωμάτιο

Κλινοσκεπάσματα κενού και ρούχα για λιγότερο χώρο.

Leave your comment
Comment
Name
Email