Τύποι χειρουργικής αστάθειας ώμου

Τύποι χειρουργικής αστάθειας ώμου

Τύποι χειρουργικής για το εξάρθρημα ώμου.

Χειρουργείο Bankart

Επίσης, γνωστή ως αρθροσκοπική επισκευή αποκαθιστά τη σταθερότητα στους ώμους που δεν έχουν εκτεταμένες ζημιές από επαναλαμβανόμενες εξάρσεις. Εάν υπάρχει εκτεταμένος τραυματισμός στο φάσμα ή στο οστό της άρθρωσης της υποδοχής ή έχετε υψηλό κίνδυνο επανεμφάνισης, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ανοιχτή το χειρουργείο Bankart.

Τεχνική Remississage

Μερικές φορές, ένας μετατοπισμένος ώμος μπορεί να οδηγήσει σε βαθούλωμα στο τμήμα μπάλας της άρθρωσης – κάτι που μπορεί να προκαλέσει την εκτομή του ώμου ξανά. Αυτή η αρθροσκοπική διαδικασία γεμίζει το βαθούλωμα στο πίσω μέρος του σφαιρικού τμήματος της άρθρωσης προωθώντας μέρος της προσάρτησης του περιστροφικού μανικιού στην περιοχή, μειώνοντας τον κίνδυνο μελλοντικών εξάρσεων. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με το χειρουργείο Bankart.

Τεχνική Latarjet για αστάθεια ώμου

Το οστό στο μπροστινό μέρος της υποδοχής ώμου μπορεί να σπάσει ή να φθαρεί από επαναλαμβανόμενες εξάρσεις. Ο χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνική για να μεταφέρει ένα κομμάτι οστού και τους μυς από άλλο μέρος του ώμου σας και να τους συνδέσει στην κατεστραμμένη περιοχή. Μαζί κρατούν την μπάλα στην κορυφή του οστού του άνω βραχίονα από το να γλιστρήσει από την υποδοχή του ώμου σας.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη χειρουργική αστάθεια ώμου

Πόσο διαρκεί η χειρουργική επέμβαση;

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 1-2 ώρες, ανάλογα με το πόσο περίπλοκη είναι.

Είναι επώδυνη η χειρουργική επέμβαση αστάθειας ώμου;

Δεν πρέπει να αισθάνεστε πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός αναισθησίας θα χρησιμοποιήσει υπερηχογράφημα για να πραγματοποιήσει την αναισθησία γύρω από την περιοχή. Το φάρμακο μουδιάζει την περιοχή από το λαιμό σας κάτω από το χέρι σας. Ο γιατρός μπορεί επίσης να σας δώσει ένα ηρεμιστικό για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε κατά τη διαδικασία.

Διαβάστε:  Ποια όργανα και συστήματα επηρεάζει η νόσος του Graves;

Πόσο διαρκεί ο πόνος μετά από χειρουργική επέμβαση;

Το περιφερειακό νευρικό μπλοκ μπορεί να είναι βραχείας ή μακράς δράσης και διαρκεί 18 έως 72 ώρες. Δεν θα αισθανθείτε πολύ πόνο τις πρώτες δύο μέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός σας θα σας συστήσει επίσης να αρχίσετε να παίρνετε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, τα οποία θα περιορίσουν τον πόνο σας στο ελάχιστο καθώς εξασθενεί το νευρικό μπλοκ.

Ποιος είναι ο χρόνος αποκατάστασης για χειρουργική αστάθεια ώμου;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ανάρρωση και την αποκατάσταση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η σοβαρότητα του τραυματισμού σας, πόσο καιρό είχατε ή πόσο συχνά είχατε αστάθεια στους ώμους πριν από τη χειρουργική επέμβαση και πόσο καλά διατηρείτε τα ραντεβού και τις ασκήσεις φυσικής θεραπείας.

Πόσο σύντομα θα ξεκινήσω τη φυσική θεραπεία;

Πιθανότατα θα ξεκινήσετε τη φυσιοθεραπεία μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση για το εξάρθρημα ώμου. Τις επόμενες 16 εβδομάδες περίπου, θα προοδεύσετε σταδιακά από την υποβοηθούμενη κίνηση σε ασκήσεις αντοχής στο φως, έως ασκήσεις ενίσχυσης. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 4-6 εβδομάδων, ενδέχεται να χρησιμοποιούνται όρια στο εύρος κίνησης για την προστασία του ώμου σας.

Πόσο σύντομα μετά από χειρουργική επέμβαση αστάθειας ώμου μπορώ να οδηγήσω;

Συνήθως μπορείτε να αρχίσετε να οδηγείτε στις 6 εβδομάδες.

Ποια άλλα όρια δραστηριότητας θα έχω;

Θα πρέπει να περιορίσετε τις δύσκολες δραστηριότητες έως 12 εβδομάδες Δεν πρέπει να παίζετε αθλήματα επαφής ή να κάνετε άρση βαρών έως 16 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Leave your comment
Comment
Name
Email