Bαφή μαλλιών στο σπίτι - Ο απόλυτος οδηγός για το τέλειο αποτέλεσμα

Bαφή μαλλιών στο σπίτι – Ο απόλυτος οδηγός για το τέλειο αποτέλεσμα

Το να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι είναι σίγουρα μια επιλογή που δελεάζει πολλές γυναίκες, ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης. Είναι, στην πραγματικότητα, ένας ωραίος τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων, δεδομένου του κόστους μιας ολοκληρωμένης επαγγελματικής περιποίησης στο κομμωτήριο, αλλά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυστηρά ακριβείς κανόνες. Εάν τα κάνετε όλα σωστά, για παράδειγμα, θα είναι δύσκολο να διακρίνετε μεταξύ DIY και επαγγελματικών σημείων, εκτός εάν, φυσικά, θέλετε συγκεκριμένα εφέ όπως ανταύγειες στη βαφή μαλλιών στο σπίτι (αν και για τους πιο έμπειρους είναι ακόμα δυνατό να επιδιώκουν πραγματικά εφέ. ).

Πως η βαφή μαλλιών στο σπίτι μπορεί να γίνει παιχνίδι

Η συμβουλή είναι να βασιστείτε στον εαυτό σας μόνο εάν είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε πώς να προχωρήσετε, διαφορετικά διατρέχετε τον κίνδυνο να μην έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα ή, χειρότερα, να προκαλέσετε βλάβη στα μαλλιά και το δέρμα. Εάν ο στόχος σας είναι απλώς να καλύψετε τα πρώτα άσπρα μαλλιά ή να αναβιώσετε το φυσικό σας χρώμα με μια φωτεινή αντανάκλαση, τότε μπορείτε εύκολα να προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε την πρόθεσή σας από την άνεση του σπιτιού σας, με τις κορυφαίες μας συμβουλές για βαφή μαλλιών στο σπίτι.

Αρκεί να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες! Ας δούμε όλα τα μυστικά για το πώς να βάψετε μόνοι σας τα μαλλιά σας… τέλεια!

Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι

Υπάρχουν οι γυναίκες που επιλέγουν το κομμωτήριο και δεν θα μπορούσαν να το παρατήσουν, εκείνες που θέλουν να βάψουν τα μαλλιά τους φυσικά, εκείνες που επιλέγουν τη λεύκανση και εκείνες που από την άλλη αναζητούν υποαλλεργικές βαφές μαλλιών και φυσικές βαφές. Ας ξεκινήσουμε με τις τρεις διαφορετικές ποιότητες των χρωμάτων.

Διαβάστε:  Βραδυνή ρουτίνα για καθαρισμό και ενυδάτωση

Ανακλαστικές Βαφές (που θα σας επιτρέψει να έχετε μια ωραία βαθιά αντανάκλαση που θα τονίσει το φυσικό σας χρώμα, αλλά που θα εξαφανιστεί μετά από μερικά λουσίματα, μπορεί να είναι καλή περίπτωση για μια ειδική περίσταση).

Ημιμόνιμη Βαφή (ακόμα και αυτό το χρώμα τείνει να ξεφορτωθεί μετά από μερικές εβδομάδες μουσίματος)

Οι Μόνιμες βαφές, σίγουρα οι πιο διαδεδομένες γιατί διαπερνούν τα μαλλιά όπως και οι επαγγελματικές βαφές και καλύπτουν τα λευκά μαλλιά. Το τελευταίο, ακόμα κι αν μερικές φορές οι συσκευασίες είναι λίγο απατηλές, περιέχουν πάντα και οξυγόνο και αμμωνία, ειδικά τα χρώματα που πάνε προς τις αποχρώσεις του ξανθού.

Βαφές Μαλλιών: πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα

Για να κάνετε DIY βαφή μαλλιών πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε μια ωραία μόνιμη βαφή στα μαλλιά σας, για πρώτη φορά, αλλά πώς το κάνετε; Εν τω μεταξύ, επιλέξτε μια απόχρωση που είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα, και περίπου δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτές από το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Για παράδειγμα, αν θέλετε καστανά μαλλιά, χρειάζεστε συσκευασία που λέει «ανοιχτό καστανόξανθο» ή «σκούρο καστανόξανθο». Εάν έχετε πολύ μακριά και πολύ πυκνά μαλλιά, είναι προτιμότερο να αγοράσετε δύο πακέτα και να τα χρησιμοποιήσετε εξ ολοκλήρου (ποτέ μην κρατάτε ένα μπουκάλι βαφής στη μέση!!).

Μόνιμη βαφή μαλλιών στο σπίτι, πώς να την εφαρμόσετε

Φτάνουμε στους κανόνες εφαρμογής της βαφής που επιλέξατε. Πρέπει να έχετε γάντια από λάτεξ (συνήθως περιλαμβάνονται στη συσκευασία, αλλά σας συνιστούμε να αγοράσετε περισσότερα στο μέγεθός σας) και ένα ωραίο πινέλο βαφής. Στο κουτί θα βρείτε δύο προϊόντα για γαλακτωματοποίηση μαζί σε ένα μπουκάλι με dispenser, που θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για να απλώσετε το χρώμα στα μαλλιά. Ωστόσο, πριν βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, εάν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, πρέπει να κάνετε ένα μικρό αλλεργικό τεστ, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στην ίδια τη συσκευασία, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υποστείτε αλλεργικές αντιδράσεις.

Διαβάστε:  5 εύκολα βήματα για πρωινό μακιγιαζ

Η βαφή μαλλιών πρέπει να εφαρμόζεται στις ρίζες απευθείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χρόνος στρώσεως είναι περίπου 30 λεπτά, καθώς είναι οι ρίζες που θα πρέπει να παραμείνουν σε επαφή με τη βαφή περισσότερο. Αφού φτάσετε σε όλα τα σημεία του κεφαλιού σας, με δυνατό εις βάθος μασάζ, ώστε το προϊόν να απλωθεί ομοιόμορφα, μπορείτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή σε όλο το μήκος των μαλλιών, κάνοντας ξανά μασάζ και στη συνέχεια τυλίγοντάς τα σε έναν κότσο μέχρι το τέλος του χρόνου έκθεσης.

Όταν χρειαστεί να ξεπλυθείτε, κάντε το ξεκινώντας με λίγο χλιαρό νερό και κάνοντας πολύ προσεκτικό μασάζ σε όλο το κεφάλι, για να εξαφανίσετε τυχόν υπολείμματα βαφής στο τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια ξεπλύνετε όλα τα μαλλιά για αρκετή ώρα και ολοκληρώστε την επέμβαση εφαρμόζοντας το θρεπτικό και μονιμοποιητικό conditioner που υπάρχει συνήθως σε όλες τις συσκευασίες των καλύτερων επωνυμιών.

Η βαφή μαλλιών στο σπίτι μπορεί να γίνει παιχνίδι αν γνωρίζετε τις διαδικασίες και είστε πολύ προσεκτικές με τις αλλεργικές αντιδράσεις. Μιλήστε με ειδικό ιατρό για αλλεργίες προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα ιδανικά να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που διαθέτουν κομμωτήρια για το τέλειο αποτέλεσμα. Τώρα είστε έτοιμες να θαυμάσετε τον εαυτό σας!

Leave your comment
Comment
Name
Email