Βραδυνή ρουτίνα για καθαρισμό και ενυδάτωση

Βραδυνή ρουτίνα για καθαρισμό και ενυδάτωση

Καθώς το δέρμα σας ανανεώνεται φυσικά τη νύχτα, η νυχτερινή σας ρουτίνα πρέπει να αφορά μόνο τη θεραπεία που δίνει στο δέρμα σας αυτό που χρειάζεται.Εάν το δέρμα σας φαίνεται θαμπό,χρειάζεται απολέπιση. Εάν είναι ερεθισμένο, ενυδάτωση και προστασία.Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος σας και βεβαιωθείτε ότι θα τα αξιοποιήσετε όλα στο έπακρο:

ΒΗΜΑ 1:ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ της ημέρας, ορισμένοι ειδικοί προτείνουν να αφαιρέσετε πρώτα το μακιγιάζ σας με ένα ειδικό αφαίρεσης μακιγιάζ ,πριν πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό. Ακόμα καλύτερα, δοκιμάστε διπλό καθαρισμό, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση λαδιού καθαρισμού για ντεακιγιάζ πρώτα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας και στη συνέχεια να πλύνετε ξανά το πρόσωπό σας με το κανονικό καθαριστικό σαπούνι σας.

Το πρώτο βήμα είναι να βγάλετε το μακιγιάζ σας. Αυτό είναι το βήμα όπου συνήθως χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό λάδι. Το δεύτερο βήμα είναι να το πλύσιμο προσώπου για να αφαιρέσετε όλη την περίσσεια ποσότητα σμήγματος, βρωμιάς και μακιγιάζ που έμεινε στο πρώτο βήμα. Αυτό αφήνει το δέρμα σας φρέσκο ​​και τέλεια προετοιμασμένο για να απορροφήσει τα συστατικά που χρειάζεται

.ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν χρησιμοποιείτε ένα φυσικό απολεπιστικό χρησιμοποιήστε το στη θέση του καθαριστικού σας αφού αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας.

ΒΗΜΑ 2: ΤΟΝΩΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Εάν χρησιμοποιείτε λοσιόν, εφαρμόστε τη όπως θα κάνατε το πρωί.Τη νύχτα, μερικοί άνθρωποι θέλουν επίσης ναχρησιμοποιήσουν επιπλέον διάφορα προιόντα φροντίδας του δέρματος, τα οποία θα δείτε είτε ως αποστάγματα, νερά ομορφιάς είτε ως ενυδατικούς (υαλουρονικό οξύ) ορούς. Αυτά εγχύονται με διαφορετικά δραστικά συστατικά, αλλά ως επί το πλείστον, ο σκοπός είναι κυρίως η ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος.Επειδή αυτές είναι ελαφριές, σχεδόν σαν νερό φόρμουλες, εφαρμόστε τις μετά το πλύσιμο του προσώπου σας όπως θα κάνατε τόνερ. Εάν χρησιμοποιείτε και τα δύο, εφαρμόστε τη λοσιόν και στη συνέχεια το γαλάκτωμα.Η λοσιόν είναι πιο καθαρή και η ουσία αφορά περισσότερο την παροχή μιας θεραπεία. Εάν χρησιμοποιείτε πολλαπλούς ενισχυτές, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες: Εφαρμόζονται από το πιο λεπτό έως το πιο παχύ.

Διαβάστε:  Ποιοι είναι οι Βασικοί Τύποι Μασάζ;

ΒΗΜΑ 3: ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ

Εκτός από την αντιμετώπιση του ποδιού της χήνας και των μαύρων κύκλων, οι κρέμες ματιών μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής των ματιών σας από τα άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος.Γενικά, πρέπει να εφαρμόσετε την κρέμα ματιών σας πριν από τις θεραπείες σας για να προστατέψετε την περιοχή των ματιών σας από ισχυρά συστατικά, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ερεθισμό.

ΒΗΜΑ 4: ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ

Όπως και το υπόλοιπο σώμα, το δέρμα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της αποκατάστασης και αναγέννησης καθώς κοιμόμαστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες στοχευμένες θεραπείες φροντίδας του δέρματος – όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα (κρέμες τρετινοΐνης, ακμής και ροδόχρου ακμής), κρέμες ρετινόλης, θεραπείες απολέπισης (peeling,μάσκες) και οροί κατά της γήρανσης (εγχέονται με πεπτίδια, παράγοντες ανάπτυξης και άλλα βιολογικά ενεργά συστατικά) – χρησιμοποιoύνται καλύτερα τη νύχτα.Πάρα πολλά βήματα απλώς αυξάνουν τον κίνδυνο ερεθισμού και μειώνουν την πιθανότητα του επιθυμητού αποτελέσματος. Επιλέξτε τη βραδινή σας θεραπεία με βάση αυτό που χρειάζεται το δέρμα σας εκείνο το βράδυ, όχι με βάση αυτό που έχετε στο ντουλάπι του φαρμάκου σας. Μερικές νύχτες, μπορεί να είναι απλώς πλύσιμο, ενυδάτωση και κρεβάτι. Υπάρχει πάντα αύριο για να δώσετε στο δέρμα σας περισσότερη αγάπη.

Ακολουθούν άλλες προτάσεις:

Επιλέξτε μεταξύ συνταγογραφούμενων φαρμάκων (για ακμή ή ροδόχρου ακμή) ή θεραπείες απολέπισης (όπως AHA / BHA pads, peels ή αποτοξινωτικές μάσκες). Εάν χρησιμοποιείτε και τα δύο την ίδια νύχτα, αυξάνετε σημαντικά τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματός σας.
Μην χρησιμοποιείτε κρέμες ρετινόλης (χωρίς συνταγή ή συνταγή) την ίδια νύχτα με τις απολεπιστικές θεραπείες.
Απολεπιστικές θεραπείες: Χρησιμοποιήστε αυτές με μέτρο, μία έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε:  Πρωινή ρουτίνα για καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα

ΒΗΜΑ 5: ΚΡΕΜΑ ΝΥΧΤΟΣ

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ίδια ενυδατική κρέμα για μέρα και νύχτα. Ωστόσο, οι νυχτερινές ενυδατικές κρέμες είναι γενικά παχύτερες και βαρύτερες και έχουν σχεδιαστεί για απορρόφηση κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.Η ενυδατική κρέμα, ιδιαίτερα οι βαρύτερες που χρησιμοποιούνται τη νύχτα, δημιουργούν μια προστατευτική επίστρωση στο δέρμα για να αποτρέψουν την γρήγορη απορρόφησή τους ενώ κοιμάστε. Η διατήρηση υψηλής περιεκτικότητας σε νερό στο δέρμα είναι το κλειδί για την επούλωση και τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Εάν χρησιμοποιείτε τη σωστή ενυδατική κρέμα, θα πρέπει να είναι το τελευταίο σας βήμαι. Εάν το δέρμα σας έχει τάση ξηρότητας, ίσως θελήσετε να προσθέσετε λάδι προσώπου πριν εφαρμόσετε την κρέμα νύχτας σας.

Εκτός από τη σειρά εφαρμογής, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη το χρόνο που χρειάζεται για να απορροφήσει τα προϊόντα το δέρμα σας.

Leave your comment
Comment
Name
Email